Caută
Close this search box.

Toți inculpații pentru trafic de copii în UK din Dosarul Țăndărei au fost achitați ori faptele s-au prescris

ţăndărei

Toți cei 25 de inculpați din dosarul Țăndărei au fost achitați, ori instanța a constatat că s-au prescris faptele după nouă ani de procese, potrivit deciziei din 12 februarie a Tribunalului Harghita.

Este abia o primă decizie nedefinitivă, deși dosarul a fost trimis în judecată încă din iulie 2010.

Numai la Tribunalul Harghita, procesul s-a judecat din 2013 și au fost 53 de termene. Pe 12 februarie 2019, instanța a decis însă să îi achite pe toți cei 25 de inculpați și a constatat prescrierea unor fapte, după ce a schimbat încadrările juridice.

De exemplu, în cazul unuia dintre liderii grupării, Constantin Radu, zis Titi Aghiotantu, instanța a decis:

”Achită pe inculpatul Radu Constantin, pentru infracţiunea de „trafic de minori” (…) Achită pe acelaşi inculpat Radu Constantin, pentru infracţiunea de „spălare de bani” (…) Dispune încetarea procesului penal privind pe acelaşi inculpat Radu Constantin, pentru infracţiunea de „constituire a unui grup infracţional organizat” (…), ca urmarea a intervenirii prescripţiei răspunderii penale (…) Dispune încetarea procesului penal privind pe acelaşi inculpat Radu Constantin, pentru infracţiunea de „nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor” (….), ca urmarea a intervenirii prescripţiei răspunderii penale”, se arată în decizia instanței.

Numai că Tribunalul Harghita a schimbat încadrarea juridică pentru grup infracțional organizat în cazul lui Titi Aghiotantu din „constituire a unui grup de criminalitate organizată”, faptă prevăzută de articolul 7 alineatele 1 şi 3 din Legea specială nr. 39/2003 privind prevenirea și combaterea criminalității organizate în articolul 367 alineatul 1 din Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri