Caută
Close this search box.

”Un loc special în Iad pentru promotorii Brexit”: Donald Tusk, cel mai dur atac la adresa celor care au provocat plecarea Marii Britanii din UE, fără a avea nici o schiță a planului de ieșire în siguranță!

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a exclus miercuri ipoteza unei inversări a deciziei Marii Britanii de a ieși din UE, spunând că ”poziția pro-Brexit a premierului Theresa May și a liderului opoziției exclude această posibilitate”.

”Apropo, mă întreb cum arată locul special din iad pentru cei care au provocat Brexitul fără să aibă măcar o schiță a planului despre ieșire în siguranță din UE”, a mai spus Tusk, în cel mai dur atac la adresa promotorilor ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Într-o conferință de presă cu premierul Irlandei, Tusk a mai adăugat că acordul de ieșire, agreat de UE și guvernul britanic în decembrie 2018 și respins de parlamentul din Londra în ianuarie, nu poate fi renegociat.

”Astăzi, cea mai importantă sarcină este să prevenim un scenariu în care Brexit are loc fără acord. Subliniez încă o dată că poziția celor 27 de state membre e clară, așa cum a fost prezentată în acordul de retragere, și că UE 27 nu va face o nouă ofertă”, a spus Tusk, potrivit unui comunicat al Consiliului European.

”Sper că mâine vom afla de la premierul May o sugestie realistă despre depășirea acestui impas”, a mai spus Tusk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri