Caută
Close this search box.

VIDEO. Sibiu: Aproximativ 50 de persoane au aplaudat în faţa Tribunalului Sibiu şi au strigat ”Cinste lor, cinste magistraţilor”

Aproximativ cincizeci de persoane au participat, luni, în faţa Tribunalului din Sibiu, la un eveniment de susţinere a magistraţilor care aleg demnitatea. ”Gestul lor este esenţial pentru a ţine România în Europa”, spun organizatorii. Participanţii au aplaudat minute în şir şi au scandat ”Cinste lor, cinste magistraţilor”

Evenimentul, intitulat ”Strada e alături de magistraţi”, a fost organizat de comunitatea ”Vă vedem din Sibiu” care de mai bine de un an organizează zilnic un protest mut în faţa sediului PSD Sibiu.

”Gestul magistraţilor care aleg demnitatea e esenţial pentru a ţine România în Europa. Protestatarii sibieni sunt alături de magistraţi – şi pentru a-i susţine, şi pentru a-i încuraja să fie cât mai mulţi în demersul lor admirabil”, spun organizatorii.

Aceştia anunţă că toată săptămâna se vor strânge în faţa Tribunalului pentru a-i aplauda pe magistraţi şi a striga ”Cinste lor, cinste magistraţilor!”.

”Justiţia & Strada, împreună, vor ţine România în Europa”, spun protestatarii.

Aceştia au purtat foi cu mesaje de susţinere a magistraţilor şi a valorilor europene: ”Susţin protestul magistraţilor, susţin valorile europene”, ”Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România”.

De asemenea, oameni au purtat mesajul ”Toţi pentru Justiţie”.

Magistraţii sibieni au ieşit, vineri, în faţa instituţiei, în semn de protest faţă de modificările aduse legilor justiţiei.

Duminică seară, peste 4.000 de persoane au manifestat în Sibiu, arătându-şi susţinerea pentru magistraţi, pentru Laura Codruţa Kovesi şi pentru preşedintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri