Caută
Close this search box.

Vizită istorică a Papei Francisc în Emiratele Arabe Unite

Papa Francisc a sosit în Emiratele Arabe Unite pentru prima vizită a unui pontif în peninsula arabă, informează BBC.

Aterizat în Abu Dhabi, papa a fost întâmpinat de prințul Mohammed bin Zayed al-Nahyan. Papa va participa la o conferință interconfesională și va organiza marți o Liturghie la care se așteaptă să participe 120.000 de persoane.

Înainte de a pleca, el și-a exprimat îngrijorarea cu privire la războiul din Yemen, în care EAU sunt angajate. „Populația [din Yemen] este epuizată de conflictul prelungit și mulți copii suferă de foame, dar nu au acces la depozitele de alimente”, a spus Papa. „Plânsul acestor copii și a părinților lor se ridică la Dumnezeu”, a spus el. Nu este clar dacă Papa intenționează să ridice chestiunea în public sau în privat în timp ce vizitează Emiratele Arabe Unite. Emiratele Arabe Unite sunt implicate în Yemen, ca parte a unei coaliții conduse de Arabia Saudită.

EAU găzduiesc aproape un milion de romano-catolici, majoritatea din Filipine sau India. Unii au fost în așteptare pentru a ajunge la Liturghia de marți. Unul dintre credincioși a spus agenției de știri AFP că vizita Papei „deschide porțile pentru discuții despre toleranța pe care întreaga lume ar trebui să o audă”.

Într-un mesaj video de joi, Papa a spus: „Credința în Dumnezeu ne unește și nu ne desparte, ne apropie în ciuda diferențelor, ne distanțează de ostilități și aversiune”. El a adus un omagiu EAU ca fiind „un teren care încearcă să fie un model de coexistență, de fraternitate umană și un loc de întâlnire între diferite civilizații și culturi”.

În timp ce se află în Abu Dhabi, Papa va organiza, de asemenea, o întâlnire cu șeicul Ahmed al-Tayeb, marele imam al moscheii al-Azhar din Cairo, care este cel mai mare centru de învățare pentru musulmanii sunniți. Oficialii Vaticanului spun că au nevoie de o prezență mai puternică a Bisericii în Emiratele Arabe Unite pentru a sluji comunității catolice de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri