Caută
Close this search box.

Arabia Saudită denunță recunoașterea în SUA a Înălțimilor Golan drept teritoriu israelian

Arabia Saudită a denunțat recunoașterea de către președintele SUA, Donald Trump, a anexării Înălțimilor Golan de către Israel în 1981, s-a menționat marți într-o declarație făcută de Agenția Saudită de presă, relatează Reuters.

„Încercările de a impune fait accompli nu schimbă faptele”, se spune în declarație. Se menționează că Înălțimile Golan erau „terenuri arabe siriene ocupate în conformitate cu rezoluțiile internaționale relevante”. „Va avea efecte negative semnificative asupra procesului de pace din Orientul Mijlociu și asupra securității și stabilității din regiune”, a mai spus aceasta.

Trump, care primește la Washington vizita premierului israelian Benjamin Netanyahu, a semnat luni o proclamație care menționează oficial recunoașterea în SUA a Înălțimilor Golan drept teritoriu israelian.

Israel a capturat Înălțimile Golan de la Siria în Războiul din Orientul Mijlociu din 1967 și le-a anexat în 1981 într-o mișcare care nu a fost recunoscută la nivel internațional.

Raportul Agenției Saudite de presă a descris declarația de luni ca o încălcare clară a Cartei Națiunilor Unite și a dreptului internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri