Caută
Close this search box.

Coloana Infinitului a început să se înnegrească. Monumentul de aproape 30 de metri creat de Constantin Brâncuşi şi-a pierdut din strălucire din cauza intemperiilo

Coloana Infinitului de la Târgu Jiu a început să se înnegrească. Monumentul de aproape 30 de metri creat de Constantin Brâncuşi şi-a pierdut din strălucire din cauza intemperiilor. Au trecut aproape două decenii de la ultima restaurare.

Mai sunt două zile până când se împlinesc 62 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui artist Constantin Brâncuşi. În ciuda moştenirii impresionante pe care a lăsat-o în patrimoniul cultural universal, acasă la artist, în Târgu Jiu, lucrările sale sunt ameninţate zilnic de degradare.

Poarta Sărutului s-a îngălbenit după ce a fost spălată cu un jet puternic de apă, iar Masa Tăcerii e serios afectată după ce mai mulţi turişti au scrijelit-o. Acum, Coloana Infinitului a început să se înnegrească.

Specialiştii spun că fonta din care este făcută lucrarea a fost acoperită de un strat gros de oxid, pentru că monumentul, ridicat în urmă cu 81 de ani, nu a mai fost restaurat de aproape două decenii.

Autorităţile locale spun că se lucrează.

În aşteptarea lucrărilor, turiştilor li s-a interzis, de anul trecut, să mai atingă lucrările din parcul Brâncuşi. În caz contrar, riscă amenzi.

Operele lui Constantin Brâncuşi sunt emblematice în întreaga lume, iar despre artistul român se spună că a schimbat traiectoria sculpturii moderne. Chiar şi aşa, statul român a pierdut mare parte dintre lucrările sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri