Caută
Close this search box.

Dan Barna: Prin OUG 114, Guvernul sabotează Pilonul II. Greva ar fi o soluţie

usr-plus

Dan Barna propune ca ultimă soluţie greva şi acuză Guvernul că „sabotează viitorul românilor” prin OUG 114, care afectează Pilonul II de pensii.

„Aceia sunt banii românilor. Este furt din pensia celor care muncesc în prezent. E o dovadă de disperare, nu mai au bani și această ordonanță este o încercare de a mai jumuli ceva”, a spus Dan Barna la Digi24.

El a reamintit că sunt 7 milioane de români care contribuie la Pilonul II și spune că OUG 114 este „un sabotaj major la viitorul românilor”.

Șeful USR a vorbit și despre întâlnirea de ieri a reprezentanților guvernului cu cei ai fondurilor de pensii, în care oficialii au sugerat ca banii din Pilonul II să fie investiți și în proiecte economice naționale, precum parteneriatul public-privat.

„Parteneriatul public-privat nu e în interesul deponenților. Este o găselniță pe care Teodorovici, Dragnea, Vâlcov încearcă să o arunce în ochii românilor – cum furi banii românilor fără să faci pușcărie”, a spus Dan Barna.

Barna: Dacă nişte nemernici îţi confiscă ţara, în doi ani te poţi întoarce cu 10 ani înapoi

În opinia politicianului USR, guvernarea tehnocrată a dat un fals sentiment de securitate, iar apoi oamenii, bazându-se pe acest sentiment nu s-au mai dus la vot:

„Guvernarea tehnocrată a dat un fals sentiment de securitate şi normalitate, atunci părea că, cumva, lucrurile sunt ok. Oamenii nu s-au dus la vot, au spus că suntem pe direcţia bună şi ei au crezut minciuna cu pensiile si salariile şi acum vedem după doi ani că are ce se întâmplă.

Dacă nişte nemernici îţi confiscă ţara, în doi ani te poţi întoarce cu 10 ani înapoi.

Ne-am prăbuşit cu totul pentru că am crezut naiv că suntem pe linia bună.

Dacă nu ne apărăm în fiecare zi şi nu suntem radicali cu mesajele, că România e sabotată, ne merităm soarta.

Greva poate fi o soluţie, în sensul clasic al unei greve. Nu poţi accepta ca un guvern să îţi saboteze funcţionarea statului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri