Caută
Close this search box.

Darius Vâlcov dă vina pe Iohannis pentru downgradarea amânată a României de către Standard &Poors’s

darius vâlcov

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a declarat, referindu-se la solicitarea adresată de Guvern agenţiei de rating Standard & Poors’s, cu privire la modificarea perspectivei pentru România, că acest demers a fost necesar pentru că România nu are buget „din cauza preşedintelui Iohannis”, ceea ce constituie o vulnerabilitate.

„Cred că a fost un demers corect, tocmai pentru a lăsa o perioadă de două săptămâni, astfel încât să vedem dacă bugetul va fi aprobat, pentru că şi acesta este un punct foarte important.

Ştiţi că, la ora actuală, România, din cauza preşedintelui Iohannis, nu are buget şi acesta este un punct vulnerabil, atunci când agenţiile de rating evaluează situaţia unei ţări, iar pe de altă parte, pentru a se vedea care sunt perspectivele Ordonanţei 114 şi ale altor măsuri fiscale”, a afirmat Vâlcov.

El a precizat că demersul adresat agenţiei de rating a fost făcut de Ministerul Finanţelor Publice.

Standard & Poors’s, cea mai mare agenţie de rating a riscului de credit din lume, a păstrat la BBB-, ultima treaptă din gradul recomandat pentru investiţii, ratingul de ţară al României.

Agenţia spune că Guvernul României a contestat o modificare a perspectivei – cel mai probabil o înrăutăţire a acesteia de la „stabilă” la „negativă”. S&P va reveni cu o decizie peste două săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri