Caută
Close this search box.

Dragnea crede că oricine va fi ales procuror şef european va porni cu un mare handicap de încredere

dragnea

Liviu Dragnea a declarat că nu are importanţă pentru el cine va fi ales la şefia Parchetului European, funcţie pentru care candidează şi Laura Codruţa Kovesi, însă oricine „va fi ales procuror-şef european va pleca cu un mare handicap de încredere”, pentru că negocierea este una politică.

„Până acum nu am discutat despre această procedură. Pentru mine nu mai are nicio importanţă cine va fi desemnat procuror european. Pentru mine este foarte gravă această patimă în negocierea pentru procurorul european. După părerea mea, cel mai mare rău care s-a făcut este că această procedură se duce în negociere politică şi într-un final într-un vot politic. Noi dacă introducem în lege să fie procurorii şefi din România votaţi de către Parlament, sunt absolut convins că o să urle tot Bruxelles-ul. Acesta nu este un model de urmat. Eu cred că, repet, indiferent cine va fi ales procuror-european, va pleca cu un mare handicap de legitimitate şi încredere”, a afirmat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă ar trebui Guvernul să se opună acestui demers, liderul PSD a răspuns: „Nu ştiu ce trebuie să facă Guvernul, dar nu cred că Guvernul poate susţine acest tip de procedură. În rest, aşteptăm să se termine procedura şi putem vorbi mai multe. Eu nu vreau să zică cineva că cineva a pierdut o şansă pentru că nu ştiu cine a făcut ceva din România”.

În urma unui vot secret, Comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european. Rezultatul a fost: Laura Codruţa Kövesi -26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franţa) -22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania)- 1 vot. Kovesi a fost preferată şi în Comisia CONT cu o zi înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri