Caută
Close this search box.

Marea Britanie ar putea să participe totuşi la alegerile europarlamentare

marea britanie

Marea Britanie trebuie să părăsească Uniunea Europeană până când alegătorii UE vor alege un nou Parlament European în perioada 23-26 mai ori va fi nevoită să îşi aleagă parlamentarii europeni, a afirmat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Adresându-se în scris preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, după ce a convenit cu premierul britanic Theresa May o înţelegere vizând deblocarea Brexitului, Juncker a afirmat următoarele: „Retragerea Regatului Unit ar trebui să fie finalizată înainte de alegerile europene, care vor avea loc între 23 şi 26 mai, anul acesta”.

„Dacă Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană până atunci, va fi obligată din punct de vedere juridic să organizeze aceste alegeri”, a spus Juncker.

Theresa May a anunţat că a obţinut de la UE asigurări obligatorii din punct de vedere juridic în privinţa Brexitului, într-o ultimă încercare de a atrage de partea sa parlamentarii rebeli, care au ameninţat că vor respinge din nou Acordul de retragere pe care premierul urmează să îl propună azi, spune Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri