Caută
Close this search box.

Meci de foc cu Suedia, final dramatic, debut cu suspans pentru Euro 2020!

După ce, în 1994, Suedia ne-a ”furat” – la doar 5 minute distanță de finalul prelungirilor – o semifinală istorică de campionat mondial cu Brazilia, iată că, acum, după 25 de ani, România a început (sâmbătă) drumul spre Campionatul European din 2020, la Stockholm, contra Suediei. Pentru a se califica la turneul final, România trebuie să încheie însă Grupa F pe una dintre primele două poziţii. Mai există şi o şansă în playoff-ul Ligii Naţiunilor, dar acolo situaţia este foarte complicată.

Din păcate, tricolorii au debutat cu ghinion în preliminariile Euro 2020, după un meci plin de suspans, încheiat cu asaltul românilor asupra careului suedez. Așadar,  echipa lui Contra a pierdut:

Suedia – România 2-1 (2-0).

Robin Quaison a deschis scorul în minutul 33. Augustinsson a aruncat mingea în careu, iar Manea a şutat pe lângă ea. Vârful suedez a tras pe sub Ciprian Tătăruşanu. Câteva minute mai târziu nordicii au marcat din nou. Viktor Claesson a majorat diferenţa pe tabela de marcaj în minutul 40.

România a marcat prin Keşeru, în minutul 58! Puşcaş joacă rolul pivotului, aşteaptă urcarea lui Răzvan Marin pe un culoar bun, pasează la timp, apoi mijlocaşul duce mingea în zona lui Keşeru şi Claudiu marchează cu capul, din plonjon,

Meciul a luat sfârșit cu o ocazie uriașă a României, dar asta după ce Tătărușanu a salvat de două ori aproape singur cu atacanții nordici!

Partida a fost condusă de Michael Oliver (Anglia), unul dintre cei mai contestaţi centrali ai Europei.

Suedia – România. Echipele de start:

Suedia: Olsen – Lustig, Granqvist, Helander, Augstinsson – Forsberg, S. Larrson, Olsso, Claesson – Berg, Quainson

Rezerve: Nordfeidt, Johnsson – Andersson, Durmaz, Fransson, Isak, Krafth, Seb Larsson, Papagiannopoulos, Sema, Svensson, Timberholm. Antrenor: Janne Andersson

România: Tătăruşanu – Manea, Săpunaru , Dr. Grigore, Bancu – T. Băluţă, R. Marin – Chipciu, Stanciu, Mitriţă – Puşcaş

Rezerve: Pantilimon, Niţă – Anton, Benzar, Cicâldău, Deac, Ianis Hagi, Ivan, Keşeru, Man, Moţi, Nistor. Antrenor: Cosmin Contra

Stadion: Friends Arena, Stockholm

Suedia, echipă mult mai valoroasă

Primul 11 al suedezilor valorează 82,7 milioane de euro, în timp ce al României doar 33,8. Forsberg, vedeta de la Leipzig, e cotat la 25 de milioane de euro, valoare pe care nu ar depăşi-o echipa noastră fără cele nouă milioane de euro din dreptul lui Răzvan Marin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri