Caută
Close this search box.

Şefii de curţi de apel care cer oprirea protestelor sunt apropiaţi ai Liei Savonea, consorţi de pesedişti şi magistrați cu probleme de integritate

gruparea savonea

Şefii de Curţi de apel din ţară care au condamnat protestele din Justiţie sunt oameni de legaţi de sistemul corupt, cu probleme de integritate şi legături în PSD.

Este vorba despre cei 30 de magistraţi care au cerut CSM să oprească protestele judecătorilor şi procurorilor.

Unii dintre ei sunt numiţi de Secţia pentru judecători a CSM în urma unor concursuri în care comisiile de examinare au fost desemnate tot de către Secţie. De exemplu, şefii de la Curţile de Apel Alba Iulia şi Constanţa, judecătorii Liviu Gheorghe Odagiu şi Marius Cristian Epure.

Alţii sunt interimari numiţi direct de Secţia pentru judecători a CSM. De exemplu, potrivit site-ului CSM, şefele de la CA Braşov, Elena Barbu şi Nicoleta Hădărean sau Petrică Gudac, şeful Tribunalului Teleorman din fieful lui Liviu Dragnea.

De subliniat că, după modificările la legile Justiţiei operate anul trecut de către PSD-ALDE, întreaga carieră a judecătorilor (numirea în funcţia de conducere, sancţionarea, revocarea) este gestionată de Secţia pentru judecători a CSM.

Secţia este dominată de actuala şefă a Consiliului, judecătoarea Lia Savonea, reprezentantă a reţelelor vechi din Justiţie apropiate de PSD, potrivit surselor G4media din magistratură. De exemplu, soţul ei, avocatul Mihai Savonea, a fost coleg de cabinet cu senatorul PSD Cătălin Voicu, condamnat pentru corupţie în două dosare penale.

Alţi semnatari anti-protestele din Justiţie sunt consideraţi în sistem drept apropiaţi ai Liei Savonea. De exemplu, Erica Nistor, preşedintele CA Timişoara, cea care a candidat în tandem cu Savonea la alegerile pentru Consiliu.

Printre semnatari sunt şi judecătoare soţii de pesedişti, cum ar fi Andra Corina Botez, preşedintele CA Ploieşti, sau magistraţi cu probleme de integritate în trecut, precum Norel Popescu, preşedintele Tribunalului Mehedinţi, cel căruia baronul PSD Adrian Duicu îi solicita consultaţii juridice, potrivit dosarului penal de la instanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri