Caută
Close this search box.

Vulnerabilitatea lui Tudorel

Astăzi ne-am jucat iar de-a Justiţia în Parlamentul României.

Astfel, Camera Deputaților nu a mai votat moțiunea simplă depusă de Opoziție împotriva ministrului Tudorel Toader pentru că PSD-ul a boicotat votul. Adică social-democrații forțează mâna lui Tudorel, supranumit Slugărel, chiar pe cartea Opoziției, ca de obicei incapabilă de a face politică.

Știm deja, pe surse, că Liviu Dragnea i-a cerut lui Slugărel să se decidă rapid: ori dă Ordonanța de Urgență pe coduri, ori pleacă din Guvern. Se spune că șeful-infractor al PSD are permisiunea lui Tăriceanu de a-l șantaja pe ministrul Justiției, extrem de tenace și profesionist când e vorba să-și păstreze funcția.

Între vulnerabilitatea actualului ministru și nevoia de protecție juridică a hoților care au pus mâna pe țară, vedem efectiv lupta de supraviețuire a statului de drept. România e altă țară, nu cea care a intrat în NATO și Uniunea Europeană. Toader, instrumentul-model al unei națiuni condusă de structuri mafiote, execută ordinele unor agramați, incompetenți, bătăuși, interlopi și țoape. Acesta este, fără nicio exagerare din păcate, bazarul politic la toate nivelurile, de la Guvern și Parlament până la primăria cea mai obscură.

Am văzut cum ditamai magistrații României au fost executați de Slugărel. Sub masca inofensivă a unui individ care afișează un conținut de vorbărie goală, valorile consacrate ale democrației, drepturile omului, transparența și bunul simț sunt călcate în picioare de acest oportunist al tuturor timpurilor.

Acum a venit rândul PSD să suporte fățărnicia și lipsa de cuvânt a unui individ născut pentru a da țepe.

Sunt convinsă că lista infractorilor cu solicitări este lungă. Ei nu mai au timp de negocieri, câțiva dintre ei se află în pragul unor sentințe definitive. Dar și Tudorel Toader realizează că soarta acestor oameni, cu averi inimaginabile, stă în pixul lui. Iar lipsa sa de scrupule ar putea determina un dublu șantaj al cărui deznodământ poate fi o surpriză de proporții pentru toată lumea, de la simplul cetățean până la Dragnea însuși.

Un lucru e clar până la această oră: autoritățile publice românești nu mai funcționează. Țin minte prima reacție a președintelui la OUG pe legile Justiției, când spunea că „PSD a acționat din nou împotriva Justiției și a statului de drept, a României și a cetățenilor. România nu poate fi pusă la dispoziția celor care vor să instaureze controlul politic asupra justiției”. De acord, dar este suficientă doar o declarație și apoi înapoi după zidurile Cotroceniului, fără o acțiune concretă împotriva acestui abuz?

E de datoria președintelui țării, ales direct de cetățeni, să intervină cu fermitate pentru a stopa controlul politic asupra Justiției.

Mai mult, am strania impresie că Iohannis, care ar trebui să vegheze, potrivit Constituţiei, la respectarea legilor fundamentale, a fost deposedat prin OUG-uri şi de ultimele sale prerogative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri