Caută
Close this search box.

Alegerile prezidențiale din Ucraina: Zelinski și Poroșenko se vor întâlni vineri pe Stadionul Olimpic din Kiev pentru dezbateri

Un comediant, care pornește cu cele mai mari șanse de a deveni președinte al Ucrainei, și rivalul său actual se îndreaptă într-o dezbatere extraordinară pe stadion, reprezentând punctul culminant al campaniei electorale înainte de votul din turul doi din week-end, potrivit AFP.

Sondajele arată că Volodimir Zelenski, o stea de comedie și de televiziune de vârstă de 41 de ani, fără experiență politică, îl va învinge fără efort pe președintele Petro Poroșenko în a doua rundă de vot duminică. Oferta actorului a început ca o lovitură neașteptată dar și-a surclasat contracandidații la instituții în fața frustrării publicului față de corupție, a unei economii îngreunate și a unui conflict separatist în estul țării. Dezbaterea, care va avea loc vineri seara pe stadionul olimpic de 70.000 de locuri de la Kiev, va fi prima și singura dezbatere față în față din cadrul campaniei electorale.

Poroșenko, în vârstă de 53 de ani, declară că este singurul candidat care se poate lua cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, și este de așteptat să puncteze lipsa de experiență a lui Zelenski. De asemenea, este de așteptat să împiedice relațiile apropiate ale rivalului cu oligarhul controversat Igor Kolomoysky. Zelenski va ataca probabil ceea ce spune el că este încercarea inimaginabilă a rivalului său de a înrăutăți corupția și de a fortifica statul de drept la cinci ani după ce o revoltă populară a înlăturat un regim sprijinit de Kremlin.

Dezbaterea va pune capăt unei curse care a văzut că cei doi candidați principali că fac schimb de insulte și se supun testelor de droguri la insistența tânărului candidat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri