Caută
Close this search box.

Argint istoric pentru România. Ovidiu Ionescu, vicecampion mondial la tenis de masă!

Performanță istorică pentru tenisul de masă românesc! Buzoianul Ovidiu Ionescu ( foto în dreapta, 29 de ani, acum la echipa germană Post SV Mühlhausen, locul 46 în clasamentul mondial la simplu), vicecampion european de simplu la Alicante (2018), a devenit vicacampion mondial de dublu, sâmbătă, la Budapesta, alături de spaniolul Alvaro Robles (27 de ani), jucător la echipa germană TTC Schwalbe Bergneustadt.

La masculin, aceasta este prima medalie românească la un Mondial în ultimii 52 de ani!

Anterior, echipa Ovidiu Ionescu/Alvaro Robles (România/Spania) s-a calificat în finala Campionatului Mondial de tenis de masă după ce au învins în semifinale perechea Tiago Apolónia/João Monteiro la capătul unui meci fabulos: 4-3 (11-6, 3-11, 10-12, 11-7, 11-7, 9-11, 11-8). Ionescu și Robles au jucat finală cu cuplul chinez Ma Long/Wang Chuqin. Performanța este, oricum, uriașă, chiar dacă Ovidiu Ionescu şi Alvaro Robles au pierdut finala CM de tenis de masă. Ei au obţinut medalia de argint.

Perechea chineză Ma Long/Wang Chuqin s-a impus cu 11-3, 8-11, 11-7, 11-3, 11-4. Ma Long (30 de ani), campion olimpic  de simplu la Rio (2016), triplu campion olimpic și de 11 ori campion al lumii, a fost nr. 1 mondial timp de 64 de luni, cea mai bună performanță din istoria tenisului de masă mondial! Wang Chuqin are 18 ani și este dublu campion mondial, pe echipe (2018), iar acum la dublu.

Otilia Bădescu, deschizătoare de drumuri

Medalia reprezintă o premieră pentru ambele țări. Atât România, cât și Spania n-au mai avut jucători care să compună practic o echipă și care să ajungă până pe podium. Pentru tricolori, indiferent de culoarea ei, medalia reprezintă mai degrabă o minune. Ultima oară când am fost pe podium s-a întâmplat în urmă cu 19 ani, la Campionatul Mondial desfășurat la Kuala Lumpur.

Otilia Bădescu – Mihaela Şteff – Ana Gogoriţă – Antonela Manac, antrenor Gheorghe Bozga aduceau României bronzul pe echipe. De altfel, Otilia Bădescu a mai urcat o dată pe treapta a treia a podiumului, la simplu, în 1993, la Goteborg.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri