Caută
Close this search box.

Dr. Dan Deleanu și o echipă performantă de medici, aduși de acasă pentru Ion Iliescu, aflat în stare foarte gravă – surse

ion iliescu

Dr. Dan Deleanu, șeful compartimentului de cateterism cardiac și cardiologie intervențională de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof.Dr.C.C. Iliescu”, a venit de acasă împreună cu alți medici pentru a acorda asistența necesară fostului președinte Ion Iliescu, au declarat surse medicale exclusiv pentru MagnaNews.

Aceleași surse ne-au precizat că directorul institutului prof.dr. Șerban Bubenek este la spital, alertat de starea gravă a fostului președintelui de stat, care este îngrijit la terapie intensivă (secție coordonată de dr. Bubenek).

Suspiciunea de pericardită hemoragică este încă investigată la data transmiterii acestei știri, cert este că starea de sănătatea a lui Ion Iliescu este foarte gravă. Fostul președinte a fost dus la Institutul CC Iliescu de la Spitalul Elias, unde s-a prezentat la o consultație cardiologică.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală a declarat că Ion Iliescu s-a prezentat la unitatea spitalicească, luni, pentru un control periodic, însă medicii au decis să-l transfere la Institutul C.C. Iliescu. „Ion Iliescu s-a prezentat luni, la ora 11.00, la spitalul nostru, pentru un control periodic, însă medicii au decis să transfere pacientul la C.C. Iliescu, asta pentru că domnul Iliescu prezenta o respiraţie greoaie, dispnee. Pentru siguranţa dumnealui s-a decis transferul, a declarat Silvius Negoiţă, purtător de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Elias din Capitală, citat de Mediafax. Pericardita cu care a fost diagnosticat Ion Iliescu este o afecţiune care constă în inflamarea pericardului, membrana subţire care acoperă inima.

Fostul președinte a mai fost în îngrijirea doctorului Dan Deleanu, după o criză cardiacă, în urma căreia i-au fost puse stenturi. Aceeași intervenție a fost repetată, Ion Iliescu având până în prezent montate șase stenturi.

Ion Iliescu, în vârstă de 89 de ani, a condus statul român ca preşedinte al CFSN şi CPUN până la alegerile din mai 1990, când a fost ales preşedinte al României. Mandatele sale de președinte au fost 1990-1992, 1992-1996 și 2000-2004.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri