Caută
Close this search box.

Mărturia unui părinte al cărui copil a fost surprins de atentate în capitala statului Sri Lanka

sri lanka

Nu au fost în pericol nici o clipă. Este declarația făcută la RFI România de tatăl unuia dintre elevii ieșeni surprinși de atentatul terorist în capitala statului Sri Lanka. Opt elevi şi un profesor de la Colegiul „Costache Negruzzi”din Iaşi se aflau la câţiva kilometri de locul unde a avut loc masacrul din Sri Lanka. Măsuri de securitate sporite pentru elevii ieșeni aflați de marți, 16 aprilie în Sri Lanka. 

Elevii erau plecaţi într-un schimb de experienţă, la un liceu din Colombo, capitala ţării. Autorităţile române speră că elevii şi profesorul lor vor reveni în ţară, în siguranţă, săptămâna aceasta. qqqqq

De ce se aflau acolo?

Directorul Colegiului „Costache Negruzzi” Elvira Rotundu a explicat că „elevii sunt în siguranță. Am ținut legătura permanent cu doamna profesor și cu ei. Erau de marți, 16 aprilie, și erau în cadrul unui schimb reciproc între școli pe care îl avem din 2016. Noi suntem la a doua plecare în Sri Lanka. A mai fost un grup plecat în 2017. Ei au participat în școala noastră la activități de două ori. Sunt activități culturale, educaționale pe care le desfășoară elevii noștri împreună cu elevii de la școala din Colombo”.

Ce a simțit directorul Colegiului „ Negruzzi” când a văzut știrea despre atentatele din capitala statului Sri Lanka  la televzior?

„Am fost foarte îngrijorați. Am luat legătura cu ei, cu domnul ambasador. Autoritățile ne-au asigurat că sunt în siguranță și primesc tot suportul!”  a completat directorul Colegiului „Costache Negruzzi”, profesor Elvira Rotundu.

Cum au primit părinții elevilor ieșeni ?

Unul dintre părinți a povestit că “simte o mare tristețe pentru că în zilele noastre se mai pot întîmpla astfel de lucruri. Emoția cauzată de faptul că și copiii noștri sunt în regiunea respectivă . Cam acestea au fost primele reacții la știrea pe care am vazut-o!“.

Părintele a povestit că a luat legătura cu copiii și “că în programul stabilit aveau activități într-o zonă de junglă iar singura zonă în care puteau sta era o bază militară în cadrul căreia era un hotel al armatei. Ei erau în baza militară cu o zi înaintea atentatelor“.

Părintele unui elev din grupul aflat în capitala statului Sri Lanka spune că “ din momentul în care au aterizat au fost în permanență escortați de două mașini ale poliției și au avut paza asigurată. Ori serviciile lor secrete știau ce se va întâmpla, ori fiind un grup de copii le-au asigurat această securitate! “

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri