Caută
Close this search box.

New York din nou în stare de urgență: Epidemie de rujeolă în Brooklyn

New York a declarat o urgență de sănătate publică în urma izbucnirii unei epidemii de rujeolă, relatează BBC.

Avertismentul de urgență acoperă anumite coduri poștale din Brooklyn. Toți locuitorii din zonele afectate au fost informați să se vaccineze sau o să se confrunte cu o amendă. În zonă au fost 285 de cazuri începând cu 30 septembrie. Dintre cei infectați, 246 au fost copii, a declarat comisarul pentru sănătate din New York, Oxiris Barbot. Este cel mai mare focar de rujeolă din oraș din 1991. Rujeolă este o boală, care poate fi prevenită, extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave de sănătate, cum ar fi pneumonia și umflarea creierului.

Într-o conferință de presă, Dr. Barbot a spus ca din cele 285 de cazuri raportate, 21 de persoane au fost spitalizate și cinci au fost internate la o unitate de terapie intensiva. Nu au fost raportate decese.

În cadrul ordinului, orice persoană care trăiește în zonele afectate care nu au fost vaccinate trebuie imunizată în 48 de ore. Părinții copiilor mai mari de șase luni trebuie să-i vaccineze sau să demonstreze imunizarea. Primarul Bill de Blasio a declarat reporterilor: „Vreau ca toată lumea să înțeleagă cât de gravă este aceasta și cât de repede se răspândește. Ideea este să recunoaștem că acest lucru a devenit acum și mai urgent”.

În martie un district din statul New York a declarat o stare de urgență în urma unui focar de rujeolă. Districtul Rockland a interzis copiii nevaccinați în spațiile publice după confirmarea a 153 de cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri