Caută
Close this search box.

Trump dă în judecată Deutsche Bank și Capital One pentru a bloca citațiile Congresului

donald trump

Președintele american Donald Trump, împreună cu familia și întreprinderile sale, au dat în judecată Deutsche Bank și Capital One în încercarea de a le împiedica să respecte citațiile Congresului emise în cadrul unei probe de influență politică externă, relatează AFP.

Citațiile – pe care membrii familiei Trump le-au descris ca fiind „intruzive și supra-circulate” – au fost eliberate mai multor bănci de către comisiile de informații și servicii financiare majoritar democrate, care analizează finanțele președintelui ca parte a unei probe mai ample a implicării Rusiei în alegeri.

Procesul este ultimul pas în lupta lui Trump împotriva democraților și susține că citațiile nu au „un scop legitim sau juridic”. „Citațiile au fost eliberate pentru a-l hărțui pe președintele Donald J. Trump, pentru a răsfoi prin fiecare aspect al finanțelor sale personale, a afacerilor sale și a informațiilor personale ale președintelui și familiei sale și să se strecoare în orice material care ar putea fi folosit pentru a provoca daune politice”, a declarat procesul, depus la tribunalul federal american din Districtul de Sud din New York. „Nu există motive pentru a stabili alt scop decât unul politic”.

Procesul acuză Congresul că a depășit mandatul său legislativ în domeniul aplicării legii și declară că citațiile încalcă drepturile de confidențialitate ale lui Trump și ale familiei sale.

Deutsche Bank a fost una dintre puținele instituții financiare occidentale majore care au continuat să acorde împrumuturi Imperiului Imobiliar al lui Trump, după ce mai multe cazinouri au falimentat în anii 1990, ducând la creanțe ale creditorilor în valoare de 330 de milioane de dolari în dolari actuali. „Rămânem angajați să furnizăm informații adecvate tuturor investigațiilor autorizate și vom respecta o hotărâre judecătorească cu privire la astfel de investigații”, a afirmat banca germană într-o declarație.

Cel mai recent proces Trump vine la câteva săptămâni după lansarea unei versiuni puternic redactate a raportului Mueller, care a încheiat o investigație de aproape doi ani privind interferențele rusești în alegerile din 2016. Președintele l-a descris ca o „exonerare totală”. Dar democrații cred că investigația a dezvăluit greșeli grave ale lui Trump și nu au decis încă dacă vor să impună presiuni pentru suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri