Tudorel Toader a afirmat joi dimineaţă că „Guvernul îi aparţine prim-ministrului”, şi nu preşedintelui României sau Parlamentului, precizând că decizia premierului Viorica Dăncilă în cazul său este decisivă şi o va respecta.

„Există, sigur, Constituţie, există o decizie, cred că 875, a Curţii Constituţionale din 2018, care spune că premierul are rolul decisiv în procedura de numire şi de revocare a unui ministru.

Pentru că eu v-am spus şi dumneavoastră faptul că Guvernul îi aparţine prim-ministrului, Guvernul nu-i aparţine nici preşedintelui, nici Parlamentului. Sigur, că el e sprijinit de majoritatea parlamentară… Prin urmare, voinţa prim-ministrului nu că primează, este decisivă şi o voi respecta”, a declarat Toader la sediul Ministerului Justiţiei, potrivit Agerpres.

Întrebat de jurnalişti de ce mai merge la întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, în contextul în care aceasta a transmis către Cotroceni decizia de a-l remania, Toader a răspuns:

„La momentul la care am stabilit că voi merge la 9,30, înţeleg că nu era trimisă la Cotroceni şi am văzut şi eu exprimări diferite, dar, încă o dată vă asigur, domnia sa mi-a spus textual: eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciaţi, vă gândiţi şi mâine ne întâlnim şi îmi comunicaţi. În sensul acesta am stabilit să ne vedem la 9,30. Dacă într-adevăr a trimis la Cotroceni, sigur că demisia mea rămâne fără obiect”.

El a precizat că pleacă mulţumit cu experienţa pe care a dobândit-o la Ministerul Justiţiei.

„Eu cred că mi-am îndeplinit obligaţii – niciodată nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea – şi plec mulţumit de experienţa pe care am dobândit-o, dar nu am venit la minister să dobândesc experienţă, am venit la minister să pun în aplicare experienţa pe care am avut-o, pe care o am, în principal experienţa de fost judecător constituţional.

A fost o echipă frumoasă, am făcut parte din trei guverne – al domnului premier Grindeanu, al domnului Tudose şi al doamnei Dăncilă. Eu am avut continuitate, am fost onorat. (…) Eu, personal, sunt foarte mulţumit”, a mai declarat Tudorel Toader.

Acesta a negat informaţia că urmează să fie viitorul procuror general al României. „Categoric nu, nici nu mi-a trecut prin minte aşa ceva. Eu am fost procuror la început, visul meu nu e să fiu procuror şi la sfârşit de carieră”.

Miercuri seară, prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri de la Justiţie, Fonduri Europene şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

56 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =