Caută
Close this search box.

3 Mai, Ziua Mondială a Libertății Presei. Jurnalismul și alegerile într-o perioadă a dezinformării

comisia europeană

Cea de-a 26-a ediție a Zilei Mondiale a Libertății Presei este organizată de UNESCO, Comisia Uniunii Africane și Guvernul Republicii Federale Democratice din Etiopia. Evenimentul principal va avea loc la Addis Abeba, în perioada 1-3 mai la sediul Uniunii Africane.

Nicio democrație nu este completă fără acces la informații transparente și fiabile, este piatra de temelie pentru construirea unor instituții echitabile și imparțiale, cu lideri responsabili, este puterea adevărului” – António Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite.

Libertatea presei este piatra de temelie a societăților democratice. Toate statele, toate națiunile, sunt întărite prin informare, dezbatere și schimb de opinii. Într-o perioadă în care discursul în creștere al neîncrederii în presă și jurnalism este esențial să garantăm libertatea de opinie prin schimbul liber de idei și informații bazate pe adevăruri concrete (…) UNESCO a înregistrat 99 de jurnaliști uciși în 2018 și un total de 1327 de jurnaliști uciși între anii 1994 și 2018. Crimele comise împotriva jurnaliștilor sunt o amenințare care afectează toate societățile noastre. Această amenințare ne cere să fim mereu vigilenți. Trebuie să acționăm împreună pentru a proteja libertatea de exprimare și siguranța jurnaliștilor” – Audrey Azoulay, director general UNESCO.

Ziua Mondială a Libertăţii Presei reprezintă şi un prilej de a aduce un omagiu jurnaliştilor care şi-au pierdut viaţa în timpul exercitării profesie, scrie TVR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri