Caută
Close this search box.

Augustin Lazăr, reacție la dosarul Mineriadei: Ministerul Public trebuie să atace soluția de restituire

Fostul procuror general Augustin Lazăr spune că procurorii trebuie să atace în instanţă decizia luată miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind restituirea la Parchetul General a dosarului referitor la Mineriada din iunie 1990.

Judecătorul de cameră preliminară a constatat nulitatea rechizitorului emis în cauză, precum şi a tuturor actelor de urmărire penală, ca rezultat al constatării nulităţii mai multor acte efectuate în perioada 2005-2007 prin care s-au luat măsuri procesuale de începere a urmăririi penale, în condiţiile legislaţiei în vigoare la acea dată. Aceste acte au fost menţinute ca valide prin încheierea judecătorului de cameră preliminară, care a confirmat redeschiderea urmăririi penale în februarie 2015. Este necesară atacarea de către Ministerul Public, cu contestaţie în termenul legal, a soluţiei de restituire. Cine afirmă că, după 27 de ani de anchete, Ministerul Public s-ar fi grăbit să soluţioneze un dosar istoric complex, pentru a cărui tergiversare România a fost condamnată de CEDO la 3,5 milioane euro, nu este interesat de aflarea adevărului”, a spus Augustin Lazăr pentru Agerpres.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis restituirea dosarului Mineriadei la Parchetul Militar, fiind anulate ordinele de punere sub acuzație a inculpaților, dar și toate probele din rechizitoriu.
Decizia a fost pronunțată în ședința de miercuri, la care au avut acces părțile din dosar. Soluția pronunțată de instanță a generat un val de nemulțumiri în rândul părților civile din dosar, care acuză „injustiție”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri