Caută
Close this search box.

Bătălie pe scaunul lui Liviu Dragnea în Parlamentul României. UDMR a cerut amânarea votului

parlament

Pentru a ocupa scaunul lăsat liber de Liviu Dragnea, în cursa pentru șefia Camerei Deputaților au intrat liberala Raluca Turcan, susținută de PNL, USR și PMP, Marcel Ciolacu din partea PSD-ALDE și Kelemen Hunor din partea UDMR.

update „Pauză de consultări.” Vânzoleală la votul pentru desemnarea președintelui Camerei Deputaților. Aparent, PSD are cvorum pentru a-l trece pe Ciolacu. Dar, surpriză, UDMR cere de la tribună amânarea numirii cu o săptămână. Ce se întâmplă, de fapt? ALDE nu mai votează cu Ciolacu. Motivul? Votul din Comisia Juridică de la Senat care-l lasă pe Tăriceanu dezbrăcat de imunitate. Vot care trebuie confirmat de plenul Senatului. Problema e că fără ALDE, PSD nu are cvorum să-l numească pe Ciolacu la șefia Camerei. Și așa am ajuns la „pauză de consultări.” , a scris deputatul Tudor Pop, pe Facebook.

Pentru validarea unui nou președinte este nevoie de 165 de voturi pe care, în prezent nici Coaliția, nici Opoziția nu le dețin.

PSD a anunţat că este dispus să accepte cererea PRO România, partidul lui Ponta, de a avea grup parlamentar, deşi până acum i-a refuzat, pe motiv de încălcare a Regulamentului. Victor Ponta a respins oferta PSD.

În acest context s-au declanșat negocierile cu Minoritățile și grupul deputaților independenți controlați de Victor Ponta.

Liderul grupului UDMR Attila Korodi a cerut amânarea votului pentru șefia Camerei Deputaților cu o săptămână.

Bătălia pentru șefia Camerei este una dură în condițiile în care nicio formațiune politică nu deține majoritatea în Parlament. Coaliția PSD-ALDE are în prezent 159 de voturi din cele 165 de voturi necesare pentru numirea președintelui Camerei Deputaților. Mai exact, Coaliției îi lipsesc șase voturi pentru a-l putea numi pe Marcel Ciolacu. Alături de PSD-ALDE ar putea vota o parte de parlamentarii Minorităților (17 mandate) care uzual ajutau Guvernul pe perioada mandatului lui Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri