Pentru a ocupa scaunul lăsat liber de Liviu Dragnea, în cursa pentru șefia Camerei Deputaților au intrat liberala Raluca Turcan, susținută de PNL, USR și PMP, Marcel Ciolacu din partea PSD-ALDE și Kelemen Hunor din partea UDMR.

update „Pauză de consultări.” Vânzoleală la votul pentru desemnarea președintelui Camerei Deputaților. Aparent, PSD are cvorum pentru a-l trece pe Ciolacu. Dar, surpriză, UDMR cere de la tribună amânarea numirii cu o săptămână. Ce se întâmplă, de fapt? ALDE nu mai votează cu Ciolacu. Motivul? Votul din Comisia Juridică de la Senat care-l lasă pe Tăriceanu dezbrăcat de imunitate. Vot care trebuie confirmat de plenul Senatului. Problema e că fără ALDE, PSD nu are cvorum să-l numească pe Ciolacu la șefia Camerei. Și așa am ajuns la „pauză de consultări.” , a scris deputatul Tudor Pop, pe Facebook.

Pentru validarea unui nou președinte este nevoie de 165 de voturi pe care, în prezent nici Coaliția, nici Opoziția nu le dețin.

PSD a anunţat că este dispus să accepte cererea PRO România, partidul lui Ponta, de a avea grup parlamentar, deşi până acum i-a refuzat, pe motiv de încălcare a Regulamentului. Victor Ponta a respins oferta PSD.

În acest context s-au declanșat negocierile cu Minoritățile și grupul deputaților independenți controlați de Victor Ponta.

Liderul grupului UDMR Attila Korodi a cerut amânarea votului pentru șefia Camerei Deputaților cu o săptămână.

Bătălia pentru șefia Camerei este una dură în condițiile în care nicio formațiune politică nu deține majoritatea în Parlament. Coaliția PSD-ALDE are în prezent 159 de voturi din cele 165 de voturi necesare pentru numirea președintelui Camerei Deputaților. Mai exact, Coaliției îi lipsesc șase voturi pentru a-l putea numi pe Marcel Ciolacu. Alături de PSD-ALDE ar putea vota o parte de parlamentarii Minorităților (17 mandate) care uzual ajutau Guvernul pe perioada mandatului lui Liviu Dragnea.

277 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here