Caută
Close this search box.

Doliu în Formula 1! A murit Niki Lauda

Campionul mondial de Formula 1, Niki Lauda, ​​a murit la vârsta de 70 de ani, informează BBC.

Legendarul pilot austriac, una dintre cele mai cunoscute figuri din cursele cu motor, a luat titlul pentru Ferrari în 1975 și 1977 și pentru McLaren în 1984. Pentru mulți, el va fi amintit pentru recuperarea sa remarcabilă și pentru revenirea în curse după ce a suferit arsuri grave într-un accident în Marele Premiu al Germaniei din 1976. Lauda, ​​care a suferit un transplant pulmonar în luna august, „a murit liniștit” luni, a spus familia sa.

După cariera sa de pilot de curse, a devenit un antreprenor al unei companiei aeriene și, cel mai recent, un președinte ne-executiv al echipei de Formula 1Mercedes, decisiv în aducerea șoferului britanic Lewis Hamilton, care a câștigat cinci campionate mondiale.

„Realizările sale unice ca atlet și antreprenor sunt și vor rămâne de neuitat, dorința neobosită de acțiune, simplitatea și curajul său rămân un model și un punct de referință pentru noi toți”, a spus declarația familiei sale.

La 1 august 1976, la un an după ce și-a câștigat primul titlu, a suferit arsuri de gradul trei la cap și față și gazele toxice inhalate care i-au afectat plămânii după ce vehiculul său a izbucnit în flăcări la Nurburgring. El a primit ultima împărtășanie în spital, dar a făcut o recuperare aproape miraculoasă și a revenit la curse, încă bandajat, 40 de zile mai târziu.

Fostul campion britanic F1, Jenson Button, la numit „o legendă”, în timp ce McLaren a spus că Lauda ar fi „consacrat în istoria noastră”.

Rivalitatea lui Lauda cu pilotul britanic James Hunt, campionul mondial din 1976, a fost portretizată în filmul Rush din 2013.

El a suferit două transplanturi de rinichi, cel de-al doilea rinichi donat în 2005 de către prietena lui, Birgit Wetzinger, cu care s-a căsătorit în 2008. Pe lângă gemenii lor, un băiat și o fată născuți în 2009, Lauda avea, de asemenea, trei fii din relațiile anterioare. În ianuarie, Lauda a petrecut 10 zile în spital în timp ce suferea de gripă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri