Caută
Close this search box.

Dragnea îşi va afla sentinţa luni, 27 mai, în dosarul Bombonica. Floarea Alesu, plângând: Răsuflu ușurată după șapte ani de chin, de coșmar

UPDATE Dragnea îşi va afla sentinţa la o zi după alegerile europarlamentare, luni, 27 mai. Astfel au decis judecătorii ÎCCJ, după ce au ascultat pledoariile finale ale avocaţilor şi cuvântul inculpaţilor. Liviu Dragnea a lipsit de la acest ultim termen în dosarul Bombonica.

Floarea Alesu a izbucnit în plâns la finalul ultimului cuvânt. „Pot să răsuflu ușurată acum, după șapte ani de chin, de coșmar, în care mi-am sacrificat cariera. Am recunosc faptele, dar puneți-vă în situația mea. Când am aflat că cele două sunt angajate la instituție ce puteam să fac? Acum sunt alte gânduri, dar nu puteam să fac altceva.

Am un copil, am luptat 38 de ani să o cresc. Am avut funcție de conducere 30 de ani, ce s-a spus aici la apel m-a surprins. Cum sa spui că nu ai atribuții să conduci. Cum să fii președinte de CJ și să nu delegi atribuțiile în scris? Delegarea la protecția copilului e pe alte legi, dar președintele CJ poate delega doar celorlalți președinți. (…)

Eu trebuia să le știu pe toate oare? Organigrama detașa clar atribuțiile. Existau comisii de cercetare disciplinară. Puteam să le ascund, nu așa cum se zice că le-am trimis într-un centru care nu funcționa. Eu nu m-am ferit, știam că se știe, ce mi s-a zis să fac am făcut. Îmi cer scuze pentru ton, îmi pare rău de cariera mea, am muncit mult, am vrut să îi demonstrez copilului meu să fie mândră de mine. Îmi pare rău că am ajuns în situația asta, nu a fost vina mea, nu am vrut. Am fost dată afară, nu pot sa mă angajez nicăieri”, a spus Floarea Alesu, potrivit digi24.

(Ştirea iniţială)

Şedinţa de la ÎCCJ în care se judecă dosarul Bombonica se apropie de final, după aproape şase ore.

Judecătorii vor amâna pronunțarea pentru o dată care va fi anunțată după pledoariile finale ale avocaților.

„Vă rog să îl achitați pe inculpat în temeiul 16 litera C (n.r nu există probe) Să aplicați art. 403 CPP și să înlăturați declarațiile lui Alesu, mai puțin cea de la confruntare, pentru că nu se coroborează cu alte mijloace de probe.

Nouă ne este imposibil să dovedim că Liviu Dragnea nu era un fel de Dumnezeu, așa cum a susținut martora-cheie. Vă rog să admiteți apelul, să desființați sentința, să dispuneți achitarea, să constatati încetarea procesului penal pe instigare la fals”, a concluzionat Marian Nazat, avocatul lui Liviu Dragnea, citat de digi24.

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a cerut achitarea şi să se declare nulă prima sentinţă, dată de completul de trei judecători, motivul invocat fiind că nu a fost legal constituit, adică specializat.

„Remediul este casarea sentinței și trimiterea spre rejudecare a dosarului primei instanțe, în complet legal constituit, adică specializat.

Al doilea motiv de nelegalitate: modul în care judecătorul Epure a fost desemnat în complet. Până în 2016 nu a existat noțiunea de Nicolae Liviu Dragnea în acest dosar. Brusc a apărut atunci. Vă solicitam să constatați totala nevinovăție a clientului și sa admiteți apelul nostru”, susține Flavia Teodosiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri