Caută
Close this search box.

Firea, după discuția cu Dăncilă: Susțin ca Paul Stănescu să preia poziția de președinte-executiv

gabriela firea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut o serie de declarații după discuția pe care a avut-o înainte de CEx cu premierul Viorica Dăncilă. 

„I-am spus ce i-am relatat și cu alte ocazii, care sunt urgențele pentru Capitală. La finalul anului trecut ni s-a tăiat o sumă consistentă care ne pune în situația de a nu reuși să plătim subvențiile. Mi-a promis că va discuta cu reprezentanții Guvernului și că se va remedia această situație în favoarea bucureștenilor”, a spus Firea.

„Mai mulți colegi mi-ai spus că, dată fiind situația actuală, ar trebui să analizez și să renunț la ceea ce am anunțat la unul dintre CEx-urile de anul trecut, și anume atunci când, ca un gest de onoare, mi-am dat demisia din funcția de președinte interimar al PSD București și din poziția de vicepreședinte la nivel național, funcția de la Ilfov doar aceea fiindu-mi luată cu forța. Deocamdată mă gândesc, analizez dacă revin asupra acelo demisii. E și o discuție între colegi”.

Cât despre posibile alte candidaturi,  „nu am discutat pentru că nu era nici locul, nici momentul. V-am spus că nu candidez la președinția PSD, nici la președinția țării. În ceea ce privește conducerea actuală, susțin că este dreptul doamnei Dăncilă să preia președinția interimară a PSD ca președinte-executiv și, de asemenea, susțin că pentru poziția de președinte executiv propunerea a fost ca Paul Stănescu să preia această mare responsabilitate. E o îndreptare a greșelilor de anul trecut. Trebuie să facem dreptate și puțină curățenie în conducerea partidului”.

Întrebată dacă e luată în considerare și o colaborare cu Victor Ponta, Gabriela Firea a spus că „de ce nu”. „Dacă nu se va decide ca acești colegi să se întoarcă în PSD, atunci să se stabilească o alianță între PSD și PRO România. E o dorință a mea, nediscutată cu ceilalți colegi. E normal să existe niște întâlniri în perioada următoare și să se stabilească o strategie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri