Caută
Close this search box.

Iohannis: „Referendumul din 2009 mi s-a părut inutil”

O descoperire senzaţională a făcut presa, recent: în anul 2009, cînd s-a organizat un Referendum simultan cu alegerile prezidenţiale, la ieşirea din secţia de votare, Klaus Iohannis a declarat: „REFERENDUMUL MI S-A PĂRUT INUTIL”! Atunci, în 2009, Referendumul a fost propus de Traian Băsescu şi a fost complet inutil, fostul preşedinte recunoscînd zilele acestea că a fost o greşeală pentru că, deşi a fost validat, referendumul n-a putut fi pus în practică, fiind necesară modificarea Constituţiei.

Uitînd ce a declarat în anul 2009 la ieşirea de la urne sau dorind să-l copieze pe Traian Băsescu, actualul preşedinte Klaus Iohannis a ţinut morţiş să facă şi el acum exact ceea ce a detestat în anul 2009, adică să organizeze un Referendum la fel de inutil, simultan cu alegerile europarlamentare!

Pentru ca toţi cei chemaţi duminică la vot pentru Referendum să afle ce declara Iohannis în 2009, am căutat şi dovezile vremii. Astfel, iată ce scria „HotNews” în 22 noiembrie 2009:

Aceeaşi ştire a fost prezentată de toate publicaţiile. Ziarul „Cancan” titra: „KLAUS IOHANNIS: „AM VOTAT NUMAI PENTRU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI! NU MI S-A PĂRUT UTIL REFERENDUMUL!”, iar www.wall-street.ro îl cita pe Klaus Iohannis cu aceeaşi declaraţie: „Am votat doar pentru preŞedinte, pentru că referendumul mi s-a părut inutil!

Deci, nu mai este nici un dubiu: în 2009, Klaus Iohannis credea că Referendumul organizat simultan cu alegerile prezidenţiale era „inutil”! În 2019, cînd este preşedintele României, a uitat ce declara în 2009 şi, în mod ciudat, face exact ca Traian Băsescu, urmărind acelaşi lucru: să paraziteze un scrutin electoral extrem de important, de data aceasta alegerile pentru Parlamentul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri