Caută
Close this search box.

Julian Assange nu vrea să fie extrădat în Statele Unite

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat, joi, într-un tribunal din Londra că nu vrea să fie extrădat în Statele Unite pentru a face față procesului pentru unul dintre cele mai mari compromiteri de informații clasificate din istorie, relatează Reuters.

Statele Unite au cerut extrădarea lui Assange, care a fost târât din ambasada Ecuadoriană de la Londra pe 11 aprilie și a fost acuzat de o conspirație de a comite o pătrundere într-un computer care are o pedeapsă maximă de cinci ani.

Întrebat în audierile din cadrul Curții Magistraților din Westminster dacă ar accepta să fie extrădat în Statele Unite, Assange, care a apărut printr-o legătură video dintr-o închisoare britanică, a declarat că nu dorește să fie extrădadat. Cazul a fost suspendat până la data de 30 mai pentru o audiere procedurală, cu o audiere mai substanțială, planificată pentru 12 iunie. Audierea completă a extrădării a avut loc de câteva luni, instanța fiind informată.

Assange a fost condamnat miercuri la 50 de săptămâni de închisoare de către un tribunal britanic pentru că a sărit peste cauțiune atunci când a fost închis în ambasada Ecuadorului din Londra timp de șapte ani până când poliția l-a târât afară luna trecută. În iunie 2012, Assange a căutat refugiu în ambasadă pentru a evita o comandă de extrădare către Suedia în legătură cu o acuzație de viol pe care el o neagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri