Liderii statelor UE afiliaţi Partidului Popular European, reuniţi la Bruxelles înainte de reuniunea informală a Consiliului European, l-au felicitat pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru succesul referendumului pe teme de justiţie de duminică, informează marţi un comunicat al PPE.

„Statul de drept, justiţia independentă şi lupta împotriva corupţiei sunt valori democratice europene centrale. Rezultatul demonstrează cu claritate că poporul nu tolerează tentativele guvernului socialist de a eroda democraţia şi sistemul judiciar”, a declarat preşedintele PPE, Joseph Daul, citat în comunicat.

Referendumul pe justiție convocat de președintele Klaus Iohannis a îndeplinit ambele condiții pentru a fi validat, atât cvorumul de prezență, cât și pragul de 25% voturi valide. La ambele întrebări de la referendum, peste 89% din voturi au fost DA.

Rezultatul final al referendumului pe justiție urmează să fie trimis Curții Constituționale care, potrivit legii proprii de funcționare, decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului, stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.

48 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 8 =