Confuzie incredibilă la condamnarea lui fostului primar general al Bucureştiului, Sorin Oprescu.

Astăzi, Oprescu a aflat că a primit o pedeapsă de 4 ani şi 4 luni de închisoare, în dosarul în care era cercetat pentru fapte de corupție. Fostul edil  a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni: 4 ani pentru luare de mită, 1 an pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi 3 ani pentru abuz în serviciu, el fiind achitat pentru spălare de bani.

„Judecătoarea Iosefina Pârvu de la Tribunalul Bucureşti a făcut o eroare materială în decizia de condamnare a fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu”.

La pedeapsa cea mai mare, de 4 ani, ar fi trebuit adăugat un spor de o treime din celelalte pedepse (1 an şi 4 luni), condamnarea finală trebuind să fie de 5 ani şi 4 luni de închisoare, şi nu 4 ani şi 4 luni, cum apare în decizie.

„În baza art. 39 alin 1 lit. b Cod penal inculpatul va executa pedeapsa de 4 ani închisoare la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse de 1 an şi 4 luni. În final, inculpatul executa pedeapsa de 4 ani şi 4 luni închisoare”, se arată în decizia care conţine eroarea, potrivit digi24.

Eroarea a apărut la calcularea unui spor de pedeapsă şi va fi corectată marţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.