Caută
Close this search box.

Madonna la Eurovision: Nu se va închina „pentru a se potrivi agendei politice a cuiva”

Madonna

Superstarul pop Madonna a explicat marți decizia de a participa la concursul Eurovision din Israel de săptămâna aceasta, spunând că va vorbi întotdeauna pentru a apăra drepturile omului și speră să vadă „o nouă cale spre pace”, relatează Reuters.

Madonna va participa sâmbătă la finala Eurovision din Tel Aviv. Locul desfășurării a determinat apeluri pentru un boicot al activiștilor pro-palestinieni care doresc ca companiile, artiștii și guvernele să se debaraseze de Israel. Concursul popular Eurovision prezintă muzicieni din peste 40 de țări și a fost vizionat anul trecut de către aproximativ 189 de milioane de telespectatori din aproximativ 50 de țări.

În primul său comentariu cu privire la decizia ei de a cânta la eveniment, Madonna a declarat că este un susținător al tuturor drepturilor omului. „Nu voi înceta niciodată să cânt pentru a se potrivi agendei politice a cuiva și nici nu voi înceta să vorbesc împotriva încălcării drepturilor omului oriunde ar fi în lume”, a spus cântăreața într-o declarație pentru Reuters. „Mi se frânge inima de fiecare dată când aud despre viețile nevinovate care sunt pierdute în această regiune și violența care este adesea perpetuată pentru a se potrivi scopurilor politice ale oamenilor care beneficiază de acest conflict vechi. Sper și mă rog ca în curând să ne despărțim de acest teribil ciclu de distrugere și să creăm o nouă cale spre pace”, a adăugat ea.

Israelul găzduiește concursul Eurovision după ce Netta Barzilai a câștigat anul trecut. Țara câștigătoare găzduiește concursul în mod obișnuit anul următor.

Madonna, în vârstă de 60 de ani, urmează să interpreteze două melodii în Tel Aviv, una din noul album „Madame X” care va fi lansat în iunie. Ea și-a organizat turnee în Israel în 2009 și 2012 și este adepta unei forme mistice a iudaismului numită Cabala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri