Caută
Close this search box.

Ploaia torențială din București și Ilfov a inundat orașul. Circulația tramvaielor este blocată. Pomperii intervin la scoaterea apei

Pompierii intervin, la ora transmiterii ştirii, pentru a evacua apa din case, subsoluri şi de pe unele străzi din Bucureşti şi din Ilfov, acumulată în urma ploii, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov.

Meteorologii au emis cod portocaliu de ploi pentru Capitală valabil vineri, până la ora 19:30, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Se vor semnala descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului.

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov intervin pentru a elimina apa acumulată în subsoluri, case, dar şi pe străzile din zona Grădinii Zoologice, pe strada Erou Iancu Nicolae, dar şi pe strada Maşina cu Pâine.

Potrivit ISU, echipajele intervin cu motopompe remorcabile şi transportabile.

Şi în localitatea Pantelimon din Ilfov se acţionează pentru eliminarea apei de pe strada Brânduşelor şi strada Anton Pann. Tot în localitatea Pantelimon, strada Biruinţei este inundată.

Circulaţia tramvaielor liniei 41 a fost blocată timp de 20 de minute, pe sensul spre Casa Presei Libere, din cauza unui cablu de servicii care a căzut pe reţea, au anunţat, vineri, reprezentanţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB).

Blocajul s-a produs între orele 16:00 – 17:00, pe Şoseaua Virtuţii, la Pod Ciurel.

Statia de metrou de la Aviatorilor a fost de asemenea inundată.

„În cursul zilei de astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo pentru municipiul București, valabilă astăzi 24-05-2019 ora 15:45 până la : 24-05-2019 ora 17:00.
Pentru acest interval de timp au fost prognozate averse cu caracter ce vor cumula 15 – 20 l/mp, grindină de mici dimensiuni, intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice.
În cazul producerii fenomenelor meteo prognozate pentru următoarea perioadă în Capitală, recomandăm populației următoarele:
* Întrerupeți activitățile în aer liber;
* Adăpostiți-vă în locuințe sau în alte spații care prezintă siguranță;
* Evitați expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor;”, a fost avertismentul public al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri