Caută
Close this search box.

Raed Arafat o spune pe șleau și din timp: Pregătiți-vă pentru fenomene extreme, periculoase, de duminică până miercuri!

Meteorologii au emis o informare de vreme rea, cu ploi torenţiale, vijelii, grindină şi temperaturi scăzute, valabilă în cea mai mare parte a ţării, începând de duminică după amiaza până miercuri dimineaţa.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 5 mai, ora 15:00 – 8 mai, ora 9:00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 – 25 l/mp şi izolat 40 – 60 l/mp.

În contextul acestei prognoze, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a atenționat, duminică, la Antena 3 că populația trebuie să fie pregătită pentru fenomenele extreme.

„Suntem pregătiți, însă și populația trebuie să se pregătească și aici sfatul nostru este să se adapteze condițiilor care vor apărea, care sunt mai aproape de condiții de iarnă decât cele de vară.

Cei care urmează să circule în zonele montane să-și readapteze vehiculele pentru condițiile de iarnă. Mai mult decât atât, rugămintea către populație este ca cei care au aplicația DSU sau cei care o descarcă să urmărească avertizările pentru că noi preluăm imediat de la ANM aceste avertizări și le emitem prin această aplicație și acolo unde va fi nevoie vor fi emise avertizări și prin sistemul RO-ALERT pe zone specifice. (…) Adăpostirea în case, locaţii care sunt rezistente, în beciuri, este primordială. Dacă vezi că acest fenomen există şi poţi să-l eviţi, să pleci, fă acest lucru”, a spus Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri