Caută
Close this search box.

Scandal de la distanţă între Iohannis şi Toader. Universitatea Cuza din Iaşi nu-i permite preşedintelui să-şi lanseze cartea

tudorel toader

Editura Curtea Veche acuză că dorea să lanseze cartea „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”, semnată de Klaus Iohannis, într-un loc cu o lungă tradiție a lansărilor de carte.

Instituția de învățământ, condusă de fostul ministru Tudorel Toader, refuză să acorde o sală în care șeful statului să lanseze cartea.

„În urma atenției din spațiul public privind cartea „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”, precum și nevoia de a extinde seria dezbaterilor pe teme europene și în alte orașe din țară, Curtea Veche Publishing și-a propus inițial ca lansarea din Iași să aibă loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cea mai veche instituție de învățământ superior, unde există o tradiție a lansărilor de carte.

În data de 2 mai a.c., Curtea Veche Publishing a adresat o solicitare către Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin care era propusă găzduirea lansării cărții „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” și a unei dezbateri pe teme europene pe data de 11 mai a.c., în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Solicitarea editurii Curtea Veche era însoțită de un desfășurător complet al evenimentului.

În data de 3 mai a.c., Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a comunicat refuzul de a găzdui lansarea de carte și dezbaterea pe teme europene, motivând că în ziua respectivă, în intervalul orar 7.00-21.00, au loc o serie de evenimente. Conform calendarului de evenimente disponibil pe pagina de internet a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, în data de 11 mai a.c., în Aula Magna Mihai Eminescu nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment”, se arată într-un comunicat al editurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri