Caută
Close this search box.

Studiu îngrijorător: Copiii renunță la timpul petrecut cu familia sau prietenii în favoarea internetului

Peste 30% dintre copiii români cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au petrecut mai puțin timp cu familia, prietenii sau făcând lucruri pentru școală pentru a sta pe internet, iar 28% dintre copii declară că au încercat, fără să reușească, să petreacă mai puțin timp pe Internet. 13% dintre copii afirmă că s-a întâmplat cu o frecvență ridicată să nu mănânce sau să nu doarmă pentru a fi online. Iată ce arată cel mai recent studiu realizat de Salvați Copiii, în cadrul proiectului “Ora de Net”.

Totodată, referindu-se la timpul petrecut pe Internet, 40% dintre copii spun că se întâmplă foarte des sau destul de des să navigheze fără un scop anume, 23% că nu s-au simțit în largul lor atunci când nu au avut acces la Internet, iar aproape 13% dintre copii afirmă că s-a întâmplat cu o frecvență ridicată să nu mănânce sau să nu doarmă pentru a fi online, potrivit aceluiași studiu.

“Copiii nu fac decât să reproducă comportamentul părinților. Aceștia, la rândul lor, sunt ancorați în internet, în lume virtuală și în tot felul de alte probleme cotidiene și nu mai acordă timpul pe care îl aveam noi la dispoziție din partea părinților, cu două generații în urmă”, explică la RFI, sociologul Gelu Duminică. Potrivit acestuia, “există o limită destul de fină între exces, dependență și consum rațional.Este evident că în ziua de azi, copiii au un anumit comportament influențat de mediul online, însă unii o numesc evoluție, alții o numesc involuție. Faptul că ei socializează altfel, nu înseamnă că nu socializează.” Pe de altă parte, orice lucru consumat în exces dăunează, mai spune sociologul Gelu Duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri