Caută
Close this search box.

Al 25-lea corp de pe barca scufundată în Dunăre, la Budapesta, a fost găsit

Un al 25-lea corp a fost găsit în urma naufragiului pe Dunăre, la Budapesta, în data de 29 mai al unui vas ce transporta turişti sud-coreeni, trei victime fiind în continuare date dispărute, a anunţat joi poliţia ungară, citată de France Presse.

Corpul a fost găsit miercuri seara între localităţile Bicske şi Madocsa, la 100 de de kilometri în avalul fluviului, a precizat aceasta.

„Sirena”, un vas turistic ce transporta 33 de sud-coreeni şi doi membri ai echipajului ungar, s-a scufundat în şapte secunde după ce a intrat în coliziune cu nava ‘Viking Sigyn’ în zona podului Margareta, în centrul capitalei ungare.

Numai şapte persoane, toţi sud-coreeni, au supravieţuit acestui naufragiu, cel mai grav pe Dunăre în ultimii ani.

Ungaria a anunţat că va consolida dispozitivul său de căutare pentru a încerca să găsească toate corpurile dispărute. Poliţia a confirmat că nu mai sunt cadavre la bordul epavei, care a fost scoasă din apă miercuri, potrivit Agerpres.

Arestat în urma acestei tragedii în cadrul anchetei pentru ‘neglijenţă criminală pe o cale navigabilă publică’, căpitanul ucrainean al navei ‘Sigyn’ a fost pus în libertate joi.

Un tribunal ungar a ordonat miercuri eliberarea sa sub control judiciar, pentru o cauţiune de 47.000 de euro, având interdicţie de a părăsi ţara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri