Caută
Close this search box.

ALDE are de gând să o trântească pe Viorica Dăncilă şi nu prea. Ce spun parlamentarii acestui partid

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat ce a făcut până acum în negocierile cu celelate partide politice, pentru moţiunea de cenzură.

„Şansele sunt mai mari decât la toate moţiunile de cenzură care au fost depuse după decembrie 2016. Am reuşit totuşi să construim un parteneriat între cinci formaţiuni politice, pe lângă PNL este USR, PMP, UDMR, Pro România. Am purtat negocieri cu toate grupurile parlamentare, mai puţin PSD şi ALDE, care au luat decizia să nu voteze moţiunea de cenzură. Atunci strategia de negociere cu PSD şi cu ALDE este o strategie de negociere individuală în care am implicat nu numai echipele oficiale de negociere, ci şi parlamentari individuali cu puterea de a comunica şi de a convinge parlamentari individuali în zona PSD şi ALDE”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară la postul B1 TV.

Liderul liberal a adăugat că negocierile individuale vor continua până în ultima zi.

„Acum suntem, pe calculele pe care le avem, pe un scor nu foarte departe de cele 233 de semnături. În momentul de faţă ne bazăm pe aproximativ 214-215 voturi, sigur în condiţiile mobilizării exemplare a tuturor parlamentarilor care sunt implicaţi în susţinerea moţiunii de cenzură. Continuăm până în ultima zi negocierile individuale. Asta e tot ce pot să fac. În ceea ce priveşte PNL, noi suntem implicaţi total în acest for de negociere. Sperăm să dea rezultate”, a completat Orban.

Moţiunea de cenzură iniţiată de partidele de opoziţie a fost citită în plenul reunit de miercuri, iar marţea viitoare va fi dezbătută şi votată de către Parlament.

Ludovic Orban a anunţat că a avut discuţii cu unii parlamentari ai ALDE care i-au dat dreptate cu privire la reproşurile aduse Guvernului, însă i-au spus că vor susţine PNL de la toamnă. Liderul PNL a precizat că se va vedea la moţiunea de cenzură cât curaj are ALDE.

„Sigur că establishmentul, adică cei care o duc bine, şapte şmecheri de la vârful ALDE care o duc bine merci că se ocupă de energie, că se ocupă de zona de Mediu, gunoaie, etc, cu interese bine cunoscute, ăia au oprit acest val. Eu le spun la fiecare, «oamenilor, dacă mai vreţi să faceţi politică în România, în caz că nu puteţi convingerea ALDE să se trezească din starea de automulţumire cu ce avantaje personale au, mai aveţi ocazia să votaţi moţiunea de cenzură»”, a afirmat Ludovic Orban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri