Hidrologii au emis, sâmbătă seara, cod portocaliu de inundații pentru râuri din județul Alba, unde duminică vine Papa Francisc, pentru a beatifica șapte eroi martiri, pe Câmpia Libertății de la Blaj.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, alerta vizează râuri atât din județul Alba, cât și din județul Hunedoara, informează Mediafax.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinul hidrografic Mureș – afluenții mici de stânga aferenți sectorului aval S.H. Alba Iulia – amonte S.H. Gelmar, județele Alba și Hunedoara”, anunță INHGA.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe unele râuri din bazinele hidrografice Pianul și Cioara, potrivit sursei citate.

Atenționarea este valabilă până duminică, la ora 2.00.

Papa Francisc beatifică, duminică, șapte eroi martiri pe Câmpia Libertății de la Blaj.

138 Vizualizări

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here