Caută
Close this search box.

Cutremur China 6 grade în China. Bilanțul victimelor a crescut la 12 cu alte 134 de persoane rănite

Bilanțul victimelor în urma cutremurului cu  magnitudinea de 6 grade pe scara Richter din sud-vestul Chinei a crescut la 12 morți și 134 de răniți, salvatorii descoperind cadavre și supraviețuitori în clădirile distruse, potrivit AFP.

Mai mult de 4.000 de persoane au fost mutate, deoarece zeci de structuri au fost distruse sau prăbușite după cutremurul de luni, în afara orașului Yibin, în provincia Sichuan, potrivit guvernului orașului.

Televiziunea de stat a distribuit imagini ale salvatorilor care au adus un supraviețuitor din molozul unei clădiri pe o targă. Alte imagini au arătat o femeie scoasă dintr-o altă structură prăbușită. Imaginile din regiunea Changning au arătat un stâlp de electricitate căzut pe acoperișul unei clădiri, o gaură în clădire și ferestre sparte pe stradă. În câteva autostrăzi au apărut fisuri și o autostradă majoră care leagă Yibin și regiunea Xuyong a fost închisă, potrivit agenției oficiale Xinhua. Xinhua a raportat peste noapte că un hotel aproape de epicentrul cutremurului s-a prăbușit, dar nu a existat nici o declarație imediată despre victime.

Un sistem de avertizare timpurie a fost declanșat în capitala provinciei Chengdu cu aproximativ un minut înainte de cutremur, a spus Xinhua. Alerta a sunat cu 10 secunde înainte de a lovi Yibin. O alertă de trei secunde înainte de loviturile cutremurului ar fi putut preveni 14% din numărul de victime, a spus Xinhua.

Nouă persoane au murit în Changning și alte trei în Qixian, a declarat guvernul orașului Yibin pe contul său Weibo de la un număr inițial de șase decese. Salvatorii au scos șase cadavre și șapte supraviețuitori din clădiri, a spus acesta. Xinhua a spus că mai mult de 50 de persoane au fost tratate în două spitale. Mai mult de 500 de pompieri au fost expediați la scena cutremurului. De asemenea, personalul de salvare a fost trimis cu 5.000 de corturi, 10.000 de paturi pliante și alte materiale de urgență, a raportat Xinhua. Zona a fost lovită de o serie de cel puțin patru replici, dintre care cea mai mare a avut o magnitudine de 5,1. Studiul geologic american a pus amploarea cutremurului principal la 5.8.

Cutremurele lovesc în mod regulat orașul Sichuan, unde un cutremur puternic de 7,9 magnitudini a lăsat în 2008 87 000 de victime sau persoane dispărute. În februarie, trei cutremure au lovit regiunea Rongxian, omorând două persoane și rănind alte 12 persoane – victime care au dat vina pe fracturarea solului. Autoritățile locale au oprit mai târziu exploatarea gazelor de șist după ce mii de locuitori au protestat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri