Caută
Close this search box.

FOTO. Exclusiv, o campioana mondială și europeană de junioare și tineret, într-unul din cei mai importanți ani ai vieții!

Am mai scris despre sportiva și omul de excepție care este Larisa Elena Roșu. O fac mereu cu bucurie intensă și autentică. Iar acum, din nou, dar NU NUMAI pentru că această tânără campioană împlinește chiar în această zi o vârstă superbă, 20 de ani!

LA MULȚI ANI SENINI ȘI FRUMOȘI, LARISA ELENA ROȘU!

 

Scriu pentru că merită.

Așa cum merită și mulți ani canotori de-ai noștri, tineri de-a dreptul fantastici, dintr-o generație care duce din nou România, sus, foarte sus!

Sunt 10 ani de când la conducerea Federației Române de Canotaj se află cea mai valoroasă canotoare a tuturor timpurilor, Elisabeta Lipă, de  8 ori medaliată olimpică și de 5 ori cu aur. Iar asta se simte.

Revenind la sportivi, ei bine, devenită anul trecut campioană europeană de tineret (deși abia făcuse 19 ani, fiind abia ieșită din juniorat) Elena Larisa Roșu este o fată cu totul specială, venită în lumea de aur a canotajului de pe superbele plaiuri ale Sucevei. Ea s-a născut la Fălticeni, în zodia cu cele mai lungi și mai frumoase zile, aceea a Gemenilor, pe 12 iunie 1999…

Dar iată cât de firesc ne relatează chiar ea, cu senin de suflet picurat în cuvinte calde și sincere: ”Provin dintr-o familie modestă, am doi părinți minunați, ei au fost alături de mine când am hotărât sa merg pe acest drum al sportului. Eram în clasa a 6 a, atunci a venit primul meu antrenor, cel care m-a selecționat, domnul Despa Ioan. Cu el am început sa învăț a vâsli. Îi datorez mii de mulțumiri pentru că a venit și m-a îndrumat, a fost alături de mine cât timp am fost junioară și nu doar atunci, este chiar și acum. Eu am început canotajul în anul 2012. Iată câteva dintre rezultatele mele internaționale : sunt de doua ori campioană europeana de juniori în barca de 4 vâsle, o data vicecampioană europeană, tot la juniori în 4 vâsle, dar și o data campioană mondială la juniori, în 4 vâsle. Și o altă  medalie foarte importantă pentru mine este cea de la Europenele de tineret din 2018, unde am devenit campioană continentală împreună cu colega mea Ancuța Bodnar, în dublu vâsle.

Tot la fel de important este și faptul că acum sunt într-un nou echipaj, de 4 vâsle, cu colege minunate, Elena Logofătu, Nicoleta Pașcanu și Tabita Maftei, alături de care am urcat până în Finala A a Europenelor de seniori, unele dintre noi abia având 19-20 de ani!

Sportul îmi place de mică, iar când sunt acasă mai joc și fotbal! De asemenea îmi place să pescuiesc, să mă plimb cu bicicleta și mai ales, când ajung acasă, sa petrec cât mai mult timp alături de părinți mei. Evident că îmi doresc, pentru mine, pentru minunații mei părinții și mai ales pentru România, cele mai frumoase performanțe și la nivel mondial Și să ne calificăm la Tokyo 2020! Pentru asta, la CM de la Linz, Austria, de la sfârșitul lui august – dacă voi fi selecționată să merg acolo – voi da tot, absolut tot ce pot pentru calificare și pentru un rezultat care să onoreze România!”

 

Mulțumim și, din tot sufletul, mult, mult succes, Elena Larisa! Te afli într-unul din cei mai importanți ani ai vieții tale, iar steaua ta luminoasă ne-a șoptit deja o poveste care ar putea fi foarte frumoasă! Care a și început să fie frumoasă, iar cuvintele cele mai meșteșugite cu greu o pot cuprinde. Noi te așteptăm, oricum, sus, sus de tot, pe podiumurile de aur ale canotajului și ale vieții. Sunt ale tale.
Mult succes ție și canotajului românesc în anul preolimpic 2019!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri