Caută
Close this search box.

Liviu POP: PSD vrea să afle cine e responsabil de furtul votului cetățeanului care nu a reușit să voteze în unele secții din afara României

liviu pop

PSD vrea să afle ”cine e responsabil de furtul votului cetățeanului care nu a reușit să voteze în unele secții din afara României”. Cineva trebuie să afle adevărul despre ce s-a întâmplat la alegerile europene, declară pentru RFI senatorul PSD Liviu Pop. El consideră că e nevoie de o comisie parlamentară care să ancheteze posibilele nereguli de la scrutinul din 26 mai. Senatorul mai spune că AEP și BEC trebuie să ofere explicații, inclusiv pentru unele procese verbale.

Întrebat de ce e nevoie de o comisie parlamentară de anchetă privind posibila fraudare a alegerilor europene, Liviu Pop a spus: Cineva trebuie să înceapă să afle adevărul, până la urmă. Când am făcut acea comisie parlamentară, am descoperit de protocoalele SRI-ului. Acum, în spațiul public circulă, am văzut un proces verbal, nu am văzut pe nimeni din partea Autorității Electorale Permanente, nici din partea Biroului Electoral Central să ne spună dacă acel proces verbal într-adevăr este adevărat, adică să avem 1.700 de cetățeni care vin la vot și aceștia să aibă 5.300 de voturi exprimate e strigător la cer în secolul 21 și cu tot sistemul de scanare a actelor de identitate, de verificare și cu toate celelalte.

Acesta a mai fost întrebat, dacă există suspiciuni întemeiate cu privire la o posibilă fraudare a alegerilor europene, nu ar fi trebuit să se sesizeze Poliția și Parchetul.

Sunt foarte multe plângeri penale vizavi de ce s-a întâmplat în 26 mai. Cred că aceste plângeri odată finalizate vor aduce un element în plus vizavi de ce s-a întâmplat și dacă s-a întâmplat în străinătate. E bine cu calm și cu înțelepciune să identificăm care au fost acele probleme, să le eliminăm, pe viitor să nu se creeze, iar vinovații să răspundă, dacă sunt acei vinovați, mai adaugă Pop.

Noi vrem să știm ce s-a întâmplat în zona aceasta, de ce au fost așa multe cozi. În partea cealaltă, BEC organizează alegerile. Trebuie să vedem care au fost piedicile în calea românilor, pentru a nu-și putea exercita votul și în același timp să identificăm soluții pentru viitor. Votul prin corespondență este o soluție. Am auzit votul anticipat. Vă mărturisesc, noi avem campania electorală stabilită prin lege, cu finalizare în sâmbăta dinaintea votului. Anticipat putem discuta de sâmbătă dimineață, dacă vreți, până duminică seara, adică de două zile sau să ne spună președintele statului, dacă tot le știe pe toate, mai adaugă senatorul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri