Caută
Close this search box.

Moțiunea de cenzură se amână! Textul va fi depus abia miercuri în Parlament

pnl

Partidul Naţional Liberal va depune miercuri moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, au declarat surse politice pentru Agerpres.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţa, săptămâna trecută, că proiectul moţiunii de cenzură a fost adoptat de principiu de conducerea partidului şi au fost demarate negocierile pentru susţinerea acestui demers.

Moţiunea de cenzură este susţinută de PMP, UDMR, USR, Pro România. Liderul PNL, Ludovic Orban, spunea la sfârşitul lunii mai că liberalii vor depune o moţiune de cenzură, în această sesiune parlamentară, dacă Guvernul Dăncilă nu va demisiona.

„Românii, în majoritate zdrobitoare, nu mai vor ca la putere să fie PSD. (…) Din acest motiv, PNL va face toate demersurile constituţionale, legale, posibile, pentru a pune punct acestei guvernări. Repetăm solicitarea noastră către Guvern: daţi-vă demisia, (…) românii nu vă mai vor în fruntea României. În cazul în care Guvernul nu îşi va da demisia, PNL va depune, până la sfârşitul sesiunii parlamentare, o moţiune împotriva acestui Guvern”, a declarat Orban, la momentul respectiv.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că moţiunea de cenzură care urmează să fie depusă de opoziţie nu va trece, adăugând că Alianţa PSD-ALDE are suficiente voturi ca această moţiune să nu fie adoptată.

„Avem suficiente voturi ca moţiunea să nu treacă şi astăzi. În primul rând, mă întrebaţi zilnic acest lucru, ieri v-am spus că nu este nicio problemă, astăzi vă răspund la fel, că nu este nicio problemă. Dar vorbim de o moţiune care încă nu a fost depusă”, a precizat Ciolacu, înaintea şedinţei grupurilor parlamentare reunite ale PSD la care participă şi premierul Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al PSD.

Întrebat dacă a negociat şi cu alte partide, Ciolacu a răspuns: „Alianţa PSD-ALDE are suficiente voturi singură să nu treacă moţiunea, matematic vorbind”.

El a spus că urmează ca parlamentarii PSD să ia o decizie în privinţa strategiei la moţiune.

„O să ne facem o strategie, e decizia noastră, a grupului. Noi dorim, la fel ca şi opoziţia, ca această moţiune să intre cât mai repede la vot”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat dacă această moţiune va influenţa congresul PSD, Ciolacu a spus: „Nu cred. Pentru că moţiunea nu va trece şi nu văd alte probleme”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri