Caută
Close this search box.

Operațiune amplă demarată la Budapesta. Poliția din Ungaria ridică barca turistică scufundată în Dunăre

Poliția din Ungaria a început marți să ridice nava de vizitare care s-a scufundat în fluviul Dunărea în Budapesta luna trecută într-un accident care a luat 20 de vieți, cu opt persoane care sunt încă date dispărute, potrivit AFP.

Barca turistică Mermaid transporta turiști, majoritatea acestora din Coreea de Sud, când s-a răsturnat și s-a scufundat în câteva secunde după ce s-a ciocnit cu o barcă de croazieră pe o porțiune aglomerată a râului pe 29 mai. Numai șapte persoane din cele 35 de persoane aflate la bord au supraviețuit accidentului perspectiva de a găsi mai mulți pasageri vii practic fiind zero. Cei dispăruți includ o fată de șase ani, precum și căpitanul maghiar al Mermaid.

Scafandrii au fost incapabili să intre în barca scufundată din cauza curentului puternic într-un râu umflat după săptămâni de ploaie. Operațiunea de salvare s-a concentrat, în schimb, pe fixarea fasciculelor din sârmă sub și în jurul vasului pentru a o pregăti pentru ridicare de către o macara montată pe o barjă.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat luni că operațiunea de ridicare ar putea dura șase ore și va fi în etape pentru a permite scafandrilor să caute nava pentru orice victimă care încă mai este înăuntru. Odată scoasă din apă și mutată într-o locație sigură, Mermaid va fi examinată de poliție care a lansat o probă penală în cauza accidentului. Căpitanul navei de croazieră, Viking Sigyn, a fost arestat pentru suspiciunea de „periclitare a traficului pe apă care a dus la decese multiple”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri