Există mai multe persoane cu rang înalt din Poliţia Română care i-au asigurat lui Liviu Dragnea un regim de încarcerare.

Sub protecţia anonimatului, autorii unei scrisori, ce par poliţişti, afirmă că doi înalţi responsabili din Poliţia Română l-au ajutat pe liderul PSD.

Sunt acuzate de încălcarea regulamentelor doi polițiști cu funcții mari: Ioan Buda, șeful Poliției Române, și Radu Gavriș, adjunctul șefului Poliției Capitalei, care s-ar fi implicat personal în a-i asigura lui Dragnea un regim privilegiat la încarcerare.

Scrisoarea care dezvăluie abuzurile
„Un regim privilegiat pentru condamnat”

„Prin prezenta dorim să aducem la cunoștința mass-media, sub protecția anonimatului, mai multe aspecte legate de modalitatea de încarcerare a condamnatului Dragnea Liviu, pe care le considerăm a fi de interes public, urmând ca dvs. să apreciați asupra oportunității dezvoltării acestora într-o anchetă jurnalistică.

În data de 27.05.2019, în împrejurarea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei închisorii privind pe inculpatul menționat, au fost încalcate de către conducerea IGPR și a Poliției Capitalei mai multe proceduri legale, cu consecința creării unui regim privilegiat condamnatului. Astfel:

În cadrul Poliției Capitalei, structura abilitată conform normelor în ceea ce privește punerea în executare a mandatelor privind pedepsele este Biroul Urmăriți din cadrul Serviciului de investigații criminale.
După primirea mandatului de la instanță, lucrătorii Biroului Urmăriți s-au deplasat la adresa condamnatului, deplasarea făcându-se cu un autoturism Dacia Logan din dotarea structurii.

La momentul ajungerii lucrătorilor la adresa condamnatului, cel din urmă l-a contactat personal telefonic pe șeful IGPR, Ioan Buda, solicitându-i sprijin. Ioan Buda, șeful IGPR, este fost șef al Poliției de Frontieră

La fața locului s-a prezentat adjunctul Poliției Capitalei, Gavriș Radu, acesta sosind cu mașina sa de serviciu, Dacia Duster cu nr. B-97-DWZ, și solicitându-le lucrătorilor Biroului Urmăriri să fie lăsat singur cu condamnatul, contrar procedurilor legale.

La inițiativa comisarului Gavriș Radu, a fost organizată o diversiune pentru a distrage atenția jurnaliștilor, prin plecarea de la adresă a autoturismului condamnatului condus de șoferul acestuia.

În continuare, Gavriș Radu a dispus ca lucrătorii Biroului Urmăriți să-l conducă pe condamnat direct la penitenciar (fără a se mai face deplasarea la sediul Poliției pentru întocmirea formalităților) și, mai mult, ca transportul să fie efectuat chiar cu autoturismul său de serviciu, Dacia Duster B-97-DWZ, dotat cu geamuri fumurii pe spate, deși acest vehicul nu se afla în dotarea structurii abilitate.”

Radu Gavriș, adjunctul șefului Poliției Capitalei, reevaluat profesional după dosarul „10 august”

„Precizăm faptul ca aspectele relatate s-au petrecut în următorul context general.

Cu toate că este de notorietate faptul că inițial Gavriș Radu, fost șef al Biroului Omoruri, a intrat în conflict cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne, ulterior datei de 10 august 2018, după instrumentarea unui dosar privind incidentele din Piața Victoriei, acesta a fost reevaluat profesional, fiind împuternicit adjunct al directorului Poliției Capitalei.

La puțin timp după, odată cu înlăturarea de la conducerea Poliției Capitalei a chestorului Voicu Mihai și împuternicirea în această funcție a comisarului-șef Miron, Gavriș Radu a devenit conducătorul de facto al instituției, fostul său coleg din perioada școlarizării preferând să-i dea mână liberă în luarea deciziilor.”

Cinci întrebări

„În sensul celor expuse, vă recomandăm să vă adresați oficial IGPR și DGPMB cu următoarele interpelări:

1. Care a fost procedura punerii în executare a mandatului privind pe Dragnea Liviu, cine a dispus-o?

2. Dacă adjunctul directorului general DGPMB, Gavriș Radu, a fost prezent în locuința condamnatului, care au fost competențele sale în acest caz, potrivit fișei postului?

3. Cui îi aparține autoturismul folosit la transportul condamnatului, de ce nu a fost folosit un autoturism al structurii abilitate?

4. Dacă a avut loc o convorbire telefonică între condamnat și seful IGPR, în ce temei?

5. Unde au fost întocmite formalitățile de încarcerare a condamnatului, de ce a beneficiat de tratament preferențial?”

Carmen Dan, creația lui Liviu Dragnea
Indignarea polițiștilor implicați în „cazul Dragnea”

„Apreciem oportună aducerea la cunoștința opiniei publice a acestor aspecte, în condițiile în care dispozițiile conducerii Poliției Capitalei în acest caz au produs, prin încălcarea normelor specifice, indignarea lucrătorilor implicați, creând aparența lipsei de tratament egal în fața legii.

Vă mulțumim!”

257 Vizualizări

2 COMENTARII

 1. Cine vorbea de DUBLU STANDARD și de STAT PARALEL
  ???

  … Nu VIP-u vostru REPETENT mai mult decât TEMBEL?

  Ați așteptat să fi auzit DESPRE
  :
  NORMALITATE
  ?
  ADICĂ
  :
  Să nu i se asigure favoruri ȘOBOLANULUI stăpân în cetate
  ,
  după ce-a tras ȘI-ĂSTA prin cur ȘCOALA Românească cu ai ei toată CARTE
  ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here