Caută
Close this search box.

Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, mulţumit de reluarea dialogului cu V. Dăncilă

viorica dăncilă

Sergei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES), a declarat că este mulţumit de reluarea dialogului cu premierul Viorica Dăncilă, în calitatea sa de preşedinte interimar al PSD, după ce PES a îngheţat relaţiile cu social-democraţii din România la începutul lui aprilie.

“Am fost mulţumit de reluarea dialogului cu Viorica Dăncilă, în calitatea ei de prim-ministru al României şi noul preşedinte interimar al PSD, ca urmare a deciziei PES de a îngheţa relaţiile cu PSD la începutul lunii aprilie”, a transmis Sergei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor şi Democraţilor Europeni, potrivit unui comunicat emis de PES.

La întâlnirea cu premierul Dăncilă, social-democraţii europeni au reafirmat, potrivit Mediafax, că statul de drept în România nu poate fi compromis.

„Aşa cum familia noastră politică a enunţat constant, în mod clar, angajamentul constructiv cu Comisia Europeană este esenţial. Primele semne sunt pozitive şi aşteptăm cu nerăbdare o relaţie de lucru reînnoită între Guvernul României şi prim-vicepreşedintele Frans Timmermans, pentru a adresa îngrijorările privind statul de drept”, potrivit sursei citate.

Stanişev a spus că relaţia dintre PES şi PSD este pe agenda următoarei reuniuni a conducerii grupării europene, moment în care social-democraţii europeni vor lua în considerare următorii paşi.

„Aşa cum a fost anunţat, relaţia PES cu PSD este pe agenda următoarei reuniuni a preşedinţiei, iar atunci vom acorda timpul necesar pentru a analiza progresul iniţial pozitiv făcut de noua conducere PSD şi să luăm în considerare următorii paşi”, a spus acesta.

Conducerea grupării europene a social-democraţilor se va reuni pe 27 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri