Caută
Close this search box.

Proteste la Moscova chiar de ziua Rusiei. Poliția rusă deține cel puțin 94 de persoane printre ei fiind și Alexei Navalny

Poliția rusă a reținut miercuri cel puțin 94 de persoane, inclusiv politicianul din opoziție, Alexei Navalny, la un protest de la Moscova, cerând pedepsirea ofițerilor de poliție implicați în presupusa înscenare a posesiei de droguri și arestare a unui jurnalist, Ivan Golunov, au afirmat observatorii, potrivit Reuters.

Poliția a renunțat brusc la acuzațiile de posesie droguri cu o zi mai devreme împotriva jurnalistului Ivan Golunov, o rară batere în retragere a autorităților în fața mâniei din partea susținătorilor săi, care a spus că totul a fost înscenat pentru raportarea sa. Golunov, un jurnalist de 36 de ani, cunoscut pentru expunerea corupției în rândul oficialilor orașului Moscova, a fost reținut de poliție joia trecută și a fost acuzat de trafic de droguri, o acuzație pe care a negat-o în mod categoric.

Autoritățile au sperat că eliberarea lui Golunov și promisiunea că îi vor pedepsi pe cei care l-au închis ar ușura mânia suporterilor, dar colegii săi au decis să continue cu un protest miercuri în ciuda faptului că în Rusia este o sărbătoare oficială, ziua Rusiei. Autoritățile i-au avertizat în prealabil că demonstrația ar fi ilegală și ar putea reprezenta un risc pentru siguranța publică. În conformitate cu legea rusă, timpul și locul protestelor care implică mai mult de o persoană trebuie să fie convenite cu autoritățile în prealabil. Organizatorii evenimentului de miercuri au cerut oficialilor orașului Moscova să negocieze acești termeni cu ei în timpul unei emisiuni live, ceea ce oficialii au refuzat să facă.

OVD-Info, un grup de monitorizare, a declarat că poliția a reținut cel puțin 94 de persoane, unele dintre ele cu forța. Un martor al Reuters a văzut cum cel puțin trei ofițeri de poliție l-au închis pe liderul opoziției, Alexei Navalny, într-un camion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri