Caută
Close this search box.

Radu Mazăre vrea să scape de închisoare: Şi România, şi Madagascar mi-au încălcat drepturile

radu mazăre

Radu Mazăre a dat astăzi primele declaraţii în faţa instanţei, unde a spus că se consideră o victimă şi a autorităţilor din România, şi a celor din Madagascar.

Fostul edil s-a plâns magistraţilor instanţei supreme că i s-au încălcat drepturile. Radu Mazăre a vorbit despre ameninţări făcute de un poliţist şi un procuror malgaş.

„Consider că mi-au fost încălcate drepturile de ambele state, Madagascar și România, în momentul în care am fost adus forțat în România, fără posibilitatea de a mă prezenta în fața unei instanțe în statul Madagascar.

Deși în Madagascar s-au făcut presiuni asupra mea, am fost amenințat ca să îmi dau acordul scris că renunț la orice și doresc sa mă întorc în România, nu am făcut acest lucru.” (sursa: declaraţie ICCJ).

Avocaţii fostului edil al Constanţei au cerut instanţei de judecată să considere extinderea acordului de extrădare, pentru ca acesta să poată fi judecat şi în alte dosare.

Procurorul de şedinţă a cerut completului, potrivit digi24, să trimită în Madagascar o cerere prin care statul malgaş să-şi dea acordul ca Radu Mazăre să fie judecat şi în dosarul cartierului social.

Apărarea ar vrea să invoce neregulile legate de modul în care Radu Mazăre a fost preluat de poliţiştii români din statul african, pentru a-l scoate din spatele gratiilor, deşi e condamnat definitiv la 9 ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri