Klaus Iohannis este obiectul unui atac murdar, grosolan, făcut cu fotografii trucate de presa apropiată Guvernului de la Budapesta şi premierului Viktor Orban.

Duminică seara, o televiziune a folosit o fotografie în care apare președintele României, care se „sărută pe gură” cu Jean Claude Juncker, potrivit Deutche Welle.

„Jean Claude Juncker sărutându-l pe gură pe Klaus Iohannis, în stilul celebrului sărut dintre liderul sovietic Leonid Brejnev și omologul său redegist, Erich Honecker, a fost ilustrația folosită de televiziunea maghiară Hir TV în emisiunea ”Bayer Show” pentru a comenta alegerile pentru Parlamentul European.

Johannis juncker
FOTO: magyarnarancs.hu

„Copii, în 30 de ani nu s-a întâmplat nimic. Voi pe cine ați vota?… Boșorogi care se amușinează în public? Juncker si un mare european despre care nu știu cine e”, spune comentatorul Hir TV, post de televiziune aflat în proprietatea unuia dintre fondatorii partidului lui Orban Viktor, FIDESZ.

Gazda emisiunii Bayer Show, Zsolt Bayer, face o aluzie la un celebru afiș FIDESZ de acum 30 de ani, în care apare perechea Brejnev-Honecker și un cuplu tânăr. Întrebarea pusă pe afiș, atunci, era: Voi pe cine ați vota?

FOTO: magyarnarancs.hu

În realitate, chipul lui Iohannis este adăugat într-o imagine în care Juncker îl sărută pe chelie pe Frans Timmermans.

Manipularea a fost sesizată de site-ul Magyar Narancs, iar poza originală a fost descoperită de un alt site, 444.hu (via Tutsek Pál)”, potrivit DW, care face dezvăluirea pe contul de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 7 =