Caută
Close this search box.

Sebastian Ghiță, achitat definitiv în dosarul în care era judecat alături de procurori și șefi din poliție

sebastian ghiţă

Un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte a luat act, vineri, de retragerea apelului DNA, demers făcut de Sectia Speciala (SS), în dosarul în care Sebastian Ghita este judecat alături de procurori și foști șefi din poliție din Prahova.

Decizia instanței supreme este definitivă.

Decizia a fost data cu majoritate de voturi. Unul dintre judecatori, Geanina Arghir, a opinat in sensul admiterii unei cereri a DNA de continuare a procesului doar pe infractiunea de santaj de care era acuzat Sebastian Ghita, in cazul afaceristului Theodor Berna, potrivit Ziare.com.

Pe 14 iunie 2018, un complet de trei judecatori l-a achitat pe Sebastian Ghita pentru savarsirea mai multor infractiuni: dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

In acelasi dosar, au fost achitati in prima instanta si ceilalti inculpati din acest dosar: Liviu Tudose – fost procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Viorel Dosaru – fost sef al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, Constantin Ispas – ofiter de politie, Aurelian Constantin Mihaila – fost procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri