Liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, a lansat pe Facebook o petiţie on-line privind Legea anti-cămătărie, pentru a vedea dacă există sprijin în rândul cetăţenilor pentru iniţiativa legislativă pe care a depus-o la Senat.

„Legea anti-cămătarie te protejează de dobânzile ruinatoare, limitându-le la un plafon maxim decent. De asemenea, te pune sub protecţia unui judecator în cazul în care eşti ameninţat cu executarea silită şi cu evacuarea din locuinţa familială de bancă, IFN sau de colectorul de creanţe.

În plus, te asigură contra riscurilor de a deveni victima speculaţiilor financiare şi judiciare ale colectorilor de creanţe. În fine, îţi oferă un sprijin în situaţiile de criză financiară cauzate de ultra-aprecierea valutei creditului în raport de moneda naţională şi de veniturile tale din muncă, limitând volumul plăţilor până la un nivel suportabil.

Eşti de acord cu o asemenea lege sau rejectezi ideea, preferând să aperi dreptul creditorilor financiari de a face uriaşe profituri din captivitatea ta şi din nefericirea ta?”, arată textul petiţiei on-line, iniţiată de senatorul ALDE, alături de avocatul Gheorghe Piperea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.